Onsdag 20. okt 2021 kl. 20:15

Kjeld Lauritsen Norwegian Trio

Nesodden jazzklubb / Flasken
Nesodden

Funk, soul, jazz og swing er elementene i den musikalske smeltedigel Kjeld Lauritsen Norwegian Trio presenterer. Gruppen arbeider med funky orgeljazz som vi kjenner den, men alltid med en personlig twist og mange improviserte overraskelser.

Kjeld Lauritsen er en av Danmarks travleste og mest etterspurte jazzmusikere, – en legende i dansk jazz med sitt store Hammondorgel med roterende Lesliehøytalere og fotpedaler. Han er kjent for å utnytte instrumentet i lekne improvisasjoner. Kjeld Lauritsen hadde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saksofonisten Bob Rockwell. Siden da har han utgitt seks plater i eget navn foruten to plater med Big Band.

Staffan William-Olsson trenger neppe særlig presentasjon, da han er en av de travleste og «hardest working men» i norsk jazz. Det er nok å nevne navn som The Real Thing, Sharp 9, Babylon Brothers, Four Brothers og Karin Krog, så vil de fleste jazzinteresserte nordmenn nikke gjenkjennende.

Tom Olstad er en riktig veterantrommeslager i norsk jazz, med fartstid siden 1970-tallet. Han har spilt med mange norske og utenlandske legender, og medvirket på flere titalls plateinnspillinger. De siste årene har han særlig vært å høre med Knut Riisnæs Kvartett, samt Karin Krog og John Surman.

Kjeld Lauritsen – hammondorgel, Staffan William-Olsson – gitar, Tom Olstad – trommer

Konserten er støttet av Norsk Kulturråd, Nesodden kommune og Kulturrom

Foto: Karolina Zapolska

Arr: Nesodden jazzklubb

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev