Fredag 08. mar 2024 kl. 20:00

Kinga Głyk

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Glyk er Polens første kvinnelige bandleder, har spilt i Norge under Maijazz til strålende anmeldelser, og har allerede rukket å dele scene med bassemeritus Marcus Miller som gjest på hans konsert.

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars kommer den polske fremadstormende bassisten til Cosmopolite for å feire kvinner i musikken!

«Kingas musikalske evner har gjort henne til en del av den polske jazzhistorien» – Adam Makowicz

Den 23 år gamle bassisten Kinga Glyk blir omtalt som den beste polske bassmusikeren av sin generasjon, og er en stigende stjerne på jazz- og bluesscenen. Hun begynte sin musikkarriere som 12-åring i familiebandet Glyk P.I.K. TRIO.

«En av de mest interessante bassistene i den unge generasjonen» – Jazz Forum

Utgivelsene har fulgt Glyk på løpende bånd, fra debutalbumet «Rejestracja» i 2015, til «Happy Birthday» i 2016 og «Dream» i 2015 – spilt inn på Warner Music. I albumet hører vi noen av verdens mest berømte musikere: Greg Hutchinson (trommer), Tim Garland (saksofon) og Nitai Hershkovits (piano). Glyks siste album, «Feelings» kom ut i 2019, også på Warner Music.

«Kinga er utrolig talentfull, musikalsk og med en fantastisk energi!» – Grzegorz Kapolka

Jazz i Norge skrev om Glyk under hennes konsert på Maijazz i 2018: «Nå framstår Kinga Glyk som en ung , svært talentfull musikant som har opparbeidet seg ett usedvanlig høyt antall visninger på sosiale medier – en av de store sensasjonen på sosiale medier innen jazz i Europa. Faktisk på høyde med pop og mainstream musikk.»

Videre skriver nettstedet: «For Kinga Glyk er det viktigste «grooven» og ha det moro på scenen, men også å kommunisere godt med publikum.»

Vi gleder oss til å feire kvinnedagen med en fremragende bassist!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev