Tirsdag 25. okt 2022 kl. 19:00

Kenny Wessel Nonotes Ensemble

Moss Jazzklubb / Moss kulturhus, Samfunnshuset
Moss

Kenny Wessel Nonotes Ensemble

Kenny Wessel – gitar

Rob Waring – vibrafon

Mats Eilertsen – bass

Hans Hulbækmo – trommer

Kenny Wessels Nonotes Ensemble består av noen av de sterkeste stemmene i kreativ musikk i dag. Denne kvartetten gjenforener gitarist Wessel med hans gamle venn og musikalske bror, vibrafonist Rob Waring. Under oppveksten sammen i New York var de involvert i en periode med kunstnerisk oppdagelse og utforsking mens de fordypet seg i jazzens og den kreative musikkens tradisjoner. Rob flyttet til Norge i 1981 og Kenny ble boende i New York City. Hver av dem har skapt en unik og spennende karriere som utøvere, komponister og lærere i sine respektive land og internasjonalt. Wessels erfaring som medlem av Ornette Colemans Prime Time band, i kombinasjon med hans interesse for world music, særlig nord indisk musikk, og opptredener og innspillinger med tallrike jazzartister, har gitt ham en bred og rik palett. Rob Warings dedikasjon til komponert samtidsmusikk og jazz bringer enda flere farger og dybde inn i gruppen. Nonotes bringer denne dynamiske, intuitive og innovative duoen sammen med to av Norges sterkeste og etterspurte musikere, Mats Eilertsen på bass og Hans Hulbækmo på trommer.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kenny Wessel, en allsidig, nyansert og uttrykksfull gitarist og komponist, har opptrådt i 28 land. Han turnerte med den visjonære jazzartisten Ornette Coleman i over 12 år som medlem av Prime Time, Ornettes banebrytende ensemble. Kenny spiller på Colemans CD Tone Dialing. I framførelse av Ornettes verk «Skies of America» har Wessel spilt med Kurt Masur og New York Phliharmonic Orchestra og Londons Philharmonia Orchestra. En vital og personlig stemme på jazzgitar, han har også jobbet sammen med Donald Fagan (gitrarsolist på Fagens Morph the Cat), David Liebman, John Abercrombie, Badal Roy, Karl Berger, Joe Lovano, Debashish Bhattacharya, Debbie Harry, Laurie Anderson, Gloria Lynne, Adam Rudolph og andre innenfor jazz, pop og world music. Wessel har gitt ut fire CDer som bandleder (Unstrung, Weights & Measures, Jawboning and Daybreak) og er en aktiv pedagog, Han underviser på Western Connecticut State University, City College of New York og New York Jazz Workshop, i tillegg til å holde seminarer internasjonalt.

Rob Waring og Kenny Wessel har vært venner siden de var 13 år. De begynte å spille sammen på gymnaset. På 1970-tallet hadde de en jazzkvintett på Manhattan, der de spilte på jazzklubber og var en del av loft-scenen, kjent for ny og kreativ musikk. Rob flyttet til Norge i 1981 og har vært aktiv som jazzvibrafonist, klassisk perkusjonist, komponist og lærer ved Norges musikkhøgskole. Blant de mange musikere og band han har turnert og gjort innspillinger med kan nevnes John Surman, Mats Eilertsens Rubicon, Eyolf Dales Wolf Valley, Elin Rosseland, Misha Alperin, Espen Rud, Søyr, Roger Johansen, Jon Eberson og Robs egen trio med Carl Morten Iversen og Frank Jakobsen. Han har en produktiv komponist og har laget bestillingsverk til mange ensembler innenfor både jazz og samtidsmusikk.

Mats Eilertsen er en av Norges dyktigste og mest etterspurte bassister. Han har spilt på over 100 plater og turnert over hele verden med både sine egne ensembler og grupper ledet av mange store europeiske jazzartister i løpet av de siste 20 år. Han er en meget produktiv komponist, lagde bestillingsverk til Vossajazz festival i 2014 – verket Rubicon – og han vant Spelllemanprisen 2019 for sitt album «And then comes the night» med Mats Eilertsen Trio.

Hans Hulbækmo er en av Norges mest aktive trommeslagere. Han turnerer og gjør innspillinger med band som Moskus, Hanna Paulsberg Concept, Skadedyr, Broen og den norsk-svenske kvintett Atomic. Han vant Spellemannsprisen i 2021 for albumet «Velkommen håp» med bandet Flukten. Han er sønn av musikerne Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen og har dype røtter i folkemusikk. Hele familien opptrer sammen som band. I samarbeid med musikere som Anders Røine og Kjorstad brødrene utforsker Hans også nye retninger i musikk inspirert av tradisjonell norsk folkemusikk.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev