Søndag 03. mar 2024 kl. 20:00

Katia Guerreiro

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

«Fado synger om livet» sier Katia Guerreiro, og utelukker med det at Fado ikke bare handler om saudade, tristhet og tragedie.

Guerreiro kommer til Cosmopolite med sitt siste album «Mistura» fra 2022, som ifølge artisten selv handler om hennes hjem og hennes liv. Det er en blanding av saudade, stemmer, farger og lyder – om steder som alltid vil bo i hennes hjerte, om fester, ensomhet, lovnader og skuffelser.

«Katia Guerreiro er dronningen av de undertrykte følelser. Dronningen» – Arne Berg, NRK

Konserten vil også være et retrospektivt blikk på hennes karriere, og den portugisiske musikken, poesien og folkesjelen.

Sangerinnen er en av Portugals mest kjente fadistaer, og hun begynte med musikk tidlig i livet. Som tenåring begynte hun å spille «violin de terra», et tradisjonelt instrument fra Asorene, den vulkaniske øygruppen hun vokste opp på. Hun sang også i folklore i ensemblet «Rancho Folclórico de Santa Cecília».

Poesi står sentralt i Guerreiros kunstnerskap. Når hun velger ut repertoar er det alltid fra de største navnene i portugisisk litteratur i kombinasjon med nye talenter og populære poeter fra fadoverdenen.

«Som en fadista, er Guerreiro utvilsomt en leder. Stemmen hennes gjenkjenner man umiddelbart, med de dype, jordlige tonene og med den lettheten hun leverer sangene, noen ganger myke og forførende, andre ganger fylt av lidenskap». – BBC

Line up:
Katia Guerreiro – vokal
David Ribeiro – portugisisk gitar
André Ramos – klassisk gitar
Francisco Gaspar – akustisk bass

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev