Søndag 03. okt 2021 kl. 20:00

Kampenjazz: Miman Plateslipp

Kampenjazz / Nordic Black Theatre - Cafeteateret
Oslo

Hans Kjorstad: fele, harmonium og perkusjon, Andreas Røysum: klarinetter og perkusjon, Egil Kalman: kontrabass, synthesizer og trommer

Foto: Christer Männikus.

Da den svenske poeten Harry Martinson skrev diktsyklusen «Aniara», var det som reaksjon på atomvåpnenes trussel om utslettelse. Verket er like aktuelt i dag, med et miljøtruende Damoklessverd hengende over menneskeheten.

Trioen Miman tar sitt navn fra romskipet Aniaras allvitende datamaskin, en Mima med kunstig intelligens som vet alt. Miman kan kun kommunisere gjennom gåter og kryptiske fragmenter, og er derfor en maskin som av mange ble gudserklært.

Musikerne føler seg like hjemme i frijazz, i folkemusikken og i samtidsmusikken. Tonale teksturer smelter sammen akustisk og elektrisk, og skaper et sted der stilarter og tidsaldre går i oppløsning. Det eneste som gjenstår er musikkens kvalitet og budskap.

Etter tre plater og et stort antall konserter står Miman som et vitne om den kollektive tankens potensiale i musikk. Med felles idéer og komposisjoner som startpunkt ligger kosmos åpent. Det kan improviseres, og det kan skapes ny musikk.

På konserten blir det slipp av albumet «1000 Bitar», innspilt i Leikanger i Sogn og Fjordane sommeren 2020. Albumets tittel kan selv være en mimatisk og apokryfisk referanse, … eller kanskje ikke?

Mellom kaos og kosmos – en liten blåsa i Guds andes glas

Pris:
230/150 (Studenter, medlemmer av klubben og Jazzforum)

Smittevernregler Vi følger myndighetenes smittevernregler og sørger for en trygg konsertopplevelse. • Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på TicketCo. Bare unntaksvis vil billetter selges i døra. • Det tilbys enkel mat og drikke. • Du bestiller og får servert mat og drikke ved bordet ditt. Betaling kun med kort eller Vipps. • Dørene åpner 19.30, konsertstart 20.15. Vi anbefaler alle å komme i god tid. • Hold smittesikker avstand også ved innslipp!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev