Lørdag 02. des 2023 kl. 13:00

JAZZKAFÉ – ULSETH/MALMBERG QUINTET. Lillestrøm Jazzklubb

Lillestrøm Jazzklubb / Scene 5 - Lillestrøm Kultursenter
Lillestrøm

Fyrer som melder overgang fra Lillestrøm til Sarpsborg eller Fredrikstad er jo ikke spesielt populære her i Flisbyen. Og nettopp Jan Erik Ulseth sneik seg over fylkesgrensa for rundt 13 år siden og holder til nede i cellulose- og plankekrattet uten å rødme. Vel, hadde det ikke vært for Jan Eriks flotte, musikalske gener og søte smil, hadde han fått et rødt kort til odel og eie for lenge siden.

Nå skal gjengen i Ulseth/Malmberg Quintet padle seg oppover Glomma, prøve å klappe til kai i Fetsund og shanghaie en buss mot Lillestrøm. Tidsnok til at de klarer å rigge horna for konserten kl. 13.00. Og gutta og jenta er så proffe at de helt sikkert finner fram til jazzklubben uten los.

Her er litt om hver enkelt:
Christin Malmberg, vokal
Som navnet røper, så har hun en malmfull stemme. Profesjonell dramaqueen, med utdannelse fra nettopp musikk og drama. Vært mye på tv helt fra små barnsben av. Hun er ofte å høre på jazzklubben i Sarpsborg- og Fredrikstad-distriktet. Skaper alltid god stemning med sin vene røst.

Jan Erik Ulseth, tenor-/altsax
Ingen ukjent herremann, dette. Spilte tidlig med Erik Amundsen og hans sekstett – en av Norges beste bassister. Har også bakgrunn fra Swingfot Jazzband. Jan Erik har medvirket på en rekke CD-innspillinger og har spilt i storband i Trondheim, og Lillestrøm. Synes alltid det er moro å spille på «hjemmebane» i Lillestrøm.

Dagfinn Klausen, piano
Fingerferdig keyboardist. Spilt med blant andre Maria Mohn, Rein Alexander og en rekke andre med velutviklede ganer. Jobber til daglig som organist i Østre Fredrikstad kirke. Uten at det går utover stemningen i gjengen. Dagfinn er utdannet fra musikkhøyskoler i både Norge og Danmark. Lover å spille på norsk i Lillestrøm.

Rodrigo Villagra, bass
Vil du vite litt om argentinsk jazzmusikk, er Rodrigo manne å snakke med. Han trives med flere sjangere, som jazz, rock, funk og soul. Og selvsagt latin-jazz. Spør ham gjerne litt om Evita – Eva Peron også. Argentinas store helt. Rodrigo har studert under Arild Andersen og det kan du høre på teknikken hans. Bor i Sarpsborg og trives med det …

Trond Gundersen, trommer
Her har du en garvet jazzmusiker som slår det meste. Til og med eget trommesett. Har vært med i utallige jazzbesetninger og trives også bra med teatermusikk. Det er han som reiser rundt med barnehagekonserten «Klassiske Tobben og jazzbamsen Kurt». Trond elsker å prate med folk, og den evnen bruker han til reise rundt og undervise ved kulturskolen i Moss, kurs og workshops.

Dette er en populær gjeng, det kan de takke to ting for: Pen press i buksene og vannkjemmet hår. Og pent foldet skjørt på vokalisten.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev