Lørdag 14. mai 2022 kl. 13:30

Jazzkafe med Norsk Linie

Tønsberg Jazzklubb / Quality Hotel Tønsberg (Oseberg)
Tønsberg

Det er 7. gang Norsk Linie besøker Tønsberg jazzklubb (konserten 10.april 2021 ble dessverre avlyst p.g.a. korona). Vi gleder oss stort og hjertelig!!

Tanken på å danne tradjazzbandet Norsk Linie oppsto i 1988, og som bandet selv sier: – Navnet henspiller på et flytende landbruksprodukt viden kjent langt ut over landets grenser…

Det var en gjeng som alle hadde spilt i korps og storband som dannet originalbesetningen i Norsk Linie, og fremdeles er fire av de opprinnelige medlemmene med i bandet.

Norsk Linie er et liveband som trives best ute blant folk, de liker å underholde. For å få tidsriktig antrekk kontaktet de for noen år siden «Dette fikser P1» i radio og etterlyste gamle dresser og hatter! Responsen var bra, og dette er nå arbeidsantrekket og varemerket til bandet.

Bandet har vært aktive i miljøet rundt Mjøndalen stasjon, hvor julejazzen og påskejazzen har blitt tradisjon i kulturlivet i Nedre Eiker. Også innen tradjazzmiljøet i Drammen er Norsk Linie populære. Bandet tar også oppdrag for firmaer og privatpersoner, og samarbeider med kor og korps i lokalmiljøet om forskjellige konsertkonsepter.

Besetningen til Norsk Linie er typisk fra begynnelsen av 1900-tallet. Blåserrekka består av klarinett, trombone og trumpet, og «kompet» har banjo, tuba og trommer. Men trommer er ikke så velegnet i trange lokaler, så da benyttes vaskebrettet i stedet! Unikt er det også at vokalisten Glenn Rhoden benytter ropert som” sanganlegg”, noe som virker veldig bra og er ganske likt lyden av en gammel 78-plate!

Bandet består av::
Glenn Rhoden – klarinett og vokal. Medlem fra starten.
Sverre Weberg Teigen – trombone. Medlem av bandet fra 2002.
Bjørn Krogh Johansen – trompet. Medlem fra starten.
Ståle Vidar Slettvold – banjo. Medlem fra starten.
Øyvind Hammerstad – tuba. Medlem fra starten.
Jerry Grossmann – trommer. Medlem av bandet fra 1996.

Pris:
Medl. kr.100 / ikkemedl. kr.200 / under 25 år gratis

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev