Lørdag 02. mar 2024 kl. 14:00

Jazzkafé med Åsestranda Jazzforening

Jazzsirkelen / Quality Hotel Ålesund
Sorenskriver Bullsgate 7, 6002 Ålesund

Åsestranda Jazzforening – 02.03 kl. 14.00
Kafémarkering av Jazzsirkelen sitt 20årsjubileum
Åsestranda Jazzforening – på bildet- fra venstre Affen Eide, Leiv Ståle Aasebø, Kåre Halvorsen, Karl Johan Andersen og Ronny Basso.
Kåre Halvorsen er en levende legende i Ålesund jazzmiljø og feiret 94 årsdagen i desember 2023. Han startet pianokarrieren på 40 tallet og spillejobbene ble etterhvert ganske mange, spesielt sammen med Simon Flem Devold. Han er Æresmedlem nr 1 i Jazzsirkelen i Ålesund og er stilsikker pianist som på en fremragende måte har vært en eksponent for Teddy Wilsons spillestil som også har fått betegnelsen ”kløverjazz”.
Leiv Staale Aasebø startet sin musikalske karriere for alvor etter å ha fullført musikkutdanning på konservatoriet i Oslo på slutten av 60 tallet. Han spilte på fulltid i mange år både på trommer og klarinett før han etterhvert slo seg til ro som musikklærer i Ålesund. Han fortsatte å spille på fritiden og er en meget avholdt musiker for jazzinteresserte.
Alf «Affen» Eide har spilt trommer siden tidlig 60 tall, ofte sammen med Leiv Ståle i diverse sammensetninger. Affen spilte på fulltid hele 70 tallet på den tiden det var et godt marked for hotelljobber for norske musikere. Han er en meget solid trommis og en av de få som virkelig behersker det å få det til å «svinge» selv med et lavt lydnivå.
Karl Johan Andersen startet som gitarist men havnet med en bassgitar i hendene etterhvert. Han spilte fulltid i en periode på 80 tallet men ble etterhvert hobbymusiker og har en allsidig karriere bak seg. Et godt tonevalg uten å spille for mye har alltid vært en styrke og nå tar han denne egenskapen inn i jazzmusikken også.
Ronny Basso var fulltidsmusikant og gitarlærer på hele 90 tallet og frem til 2005. Etter den ganske intense perioden, ble det en 10 års pause før han etterhvert fant frem gitaren igjen. Da var det jazzen som hadde blitt så forsømt tidligere, som fikk full
oppmerksomhet. Han er kjent som både en habil gitarist og vokalist.
Åsestranda jazzforening spiller gamle jazzklassikere som de fleste har hørt før. Reportoaret spenner fra swingende blues til swingjazz, bossa og sarte ballader.
Kåre Halvorsen: Piano
Leiv Ståle Aasebø: Klarinett
Affen Eide: Trommer
Karl Johan Andersen: Bass
Ronny Basso: Gitar og Vokal
Billettar i døra
Ordinær: 200,-
Medlem: 150,-
Barn/ungdom: gratis

Pris:
200/150/gratis

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev