Lørdag 02. mar 2024 kl. 13:00

JAZZKAFÉ – LARSENS BARGOO

Lillestrøm Jazzklubb / Scene 5 - Lillestrøm Kultursenter
Lillestrøm

Hvis du sier til noen 75-åringer at 72 år gamle Kjell Larsen fra gamle Ruphus skal spille på jazzklubben, hva tror du de svarer da? – Flott! Siste gang jeg hørte dem var på Manglerud i ´74. Detta skal vi få med oss!

For ingen blir for gamle for den gamle Ruphus-kjempen som begynte tidlig og skal slutte seint. Selve motoren i denne gjenger er Kjell B. Larsen. B for Bernhard og Larsen for alle de fine drikkevarene fra Frankrike. Både to-, tre- og femstjerners. Og femstjerners vare er nettopp det du får høre når Bargoo-gjengen besøker klubben vår i Lillestrøm. Bargoo? Ja, spør ikke Kjell hva det er. Da får du i så fall mange svar. Men Google mener at burgoo kan være en «hot» Kentucky-gryte. Og dét er vel nettopp det gutta i Larsens Bargoo skal servere. Noe hotte greier …

Men la oss ta alt fra slutten først. For høsten 2023 ga fire fra originale Ruphus ut singelen Born In A Golden age. Her var altså Gudny Aspaas, Rune Sundby, Asle Nilsen og Kjell Larsen. Og det låt som ei kule, som det gjorde på 70-tallet. Den gang Kjell bestemte seg for å bli proff musiker. Han ikledde seg en gitar og la den aldri fra seg. Ingen skulle se Kjell med kokkehatt, i taxi-uniform, bak kateteret med pekestokk eller på en byggeplass klokka sju om morran. Sånne liv var ikke bra for en musiker.

Så ble det flere år i Tyskland, deretter spilling med Chipahua, Oslo Rhythm ‘n Blues Ensemble, Jon Eberson, Pigalle Kvartetten og en drøss andre mer eller mindre morsomme navn. Alltid med Larsen ved roret. Denne fyren er en legende.

I Lillestrøm har Mr B med seg tre andre profesjonelle musikere: Ture Janson. Han også en fremragende gitarist. Ja, en skikkelig råtass. Har også spilt lenge i Ruphus. På trommer hører du Tore Wildhauer, også tidligere Ruphus-mann, som også har sørget for at Åge Aleksandersen og Anne Grethe Preus ikke mista rytmesansen.. På bass kan vi glede oss over Øivind Madsen. En musikalsk tusenkunstner og komponist. Han har turnert med a-ha og de fleste andre som kan noe som helst om utøvende musikk.

Til sammen blir dette Larsens Bargoo. Ta på smekka og gled deg til et musikalsk festmåltid med jazz, blues og pop, godt blandet sammen i den sorte gryte.

Det lakker mot vår – start med litt fin jazz da vel!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev