Lørdag 20. apr 2024 kl. 13:00

JAZZKAFÉ – GEORG REISS KVARTETT Lillestrøm Jazzklubb

Lillestrøm Jazzklubb / Scene 5 - Lillestrøm Kultursenter
Lillestrøm

Georg Reiss er ingen «new kid in town» på den norske jazzscenen. Han regnes som en av våre aller beste klarinettister. Og den klarinetten hans får virkelig kjørt seg både innenfor tradisjonell jazz, folkemusikk og sigøynermusikk (hm… det er kanskje ikke lov til å si det mer?).

Men den godeste Georg slutter ikke der; han tvinger også klarinetten sin til å spille blues, calypso og samba. Ferdig nå? Nei. Herr Reiss stikker også det lange instrumentet inn i vepsebolet av jødisk musikk og skandinaviske folkesanger. Ja, det er litt av hvert denne lakrisstanga må tåle.

Nå spiller da Georg Michael Reiss også saksofon, så klarinetten får hvile litt. Vi kan forresten legge mye av skylden for Georgs besettelse for klarinetten på en herre ved navn Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart, Wolfgang blant venner. Han hørte i 1777 klarinett for første gang og ble helt betatt. Lite visste vel Mozart at den svarte, tynne favoritten hans skulle havne på en jazzklubb i Lillestrøm …

Georg Reiss har spilt hos oss flere ganger før. Han er tross alt en av bærebjelkene til blant andre Magnolia Jazzband. Og selvfølgelig er han med Morten Gunnar Larsen i ragtimegjengen Ophelia Orchestra.

At Professor Drøvel jr. (ja, Helge Reiss er faren til Georg) har klassisk utdannelse, opprører vel ingen. Han er utdannet klarinettist fra Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of Music i London. Og selvsagt har han vært med i Ungdomssymfonikerne og vikariert titt og ofte i Operaorkestret og KORK. Og hvis han må, så spiller han meget bra piano. Og ikke si det til noen; men han spiller også Tárogató. Hva det er? Spør frøken Google …

Vi gleder oss til å høre Georgs magiske jazzmedisin!

Georg Reiss Kvartett består av:
Georg Reiss, klarinett, altsax, anekdoter
David Skinner, (nesten) nystemt piano
Stig Hvalryg, diger bass
Marcus Lewin, slagferdig mann på trommer

Da gjenstår det bare å ønske kvartetten velkommen til Lillestrøm jazzklubb

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev