Lørdag 06. apr 2024 kl. 13:00

JAZZKAFÉ – ERIK SMITH TRIO

Lillestrøm Jazzklubb / Scene 5 - Lillestrøm Kultursenter
Lillestrøm

Fantastiske Erik Smith og hans venner.
Beklager ordspillet, det er en trio vi snakker om. Men Erik har en mengde venner, både blant musikere og publikum. Det er farlig å rangere musikere, men når det gjelder Erik, så er han definitivt en av de beste. Både her til vanns og i utvannet. Som en kjent storbandleder sier: – Erik er eneren i Norge.

Nevn andre enere som Louie Bellson, Buddy Rich og gjerne en anelse John Bonham, så vil Erik gjerne yppe seg mot dem. For Erik er mer enn bra … Den lynraske stikkemannen har siden tenârene vært en av de aller mest brukte session- og turnemusikerne i landet. Alle vil ha en bit av Erik.

Han kan nok minne om nesten-navnebror Eirik Blodøks som også kunne svinge trevirket sitt. Erik har også jobbet med alt du kan ramse opp av artister og musikere på tvers av alle sjangere. Og selvfølgelig har han i tillegg skapt seg et navn utenfor landegrensene blant annet som foredragsholder og clinicmusiker. Her hjemme er han bl.a. kjent fra bandene Babylon Brothers, TOBB, Terje Gewelt Spindrift, Haakon Graf Trio og mange andre fine navn.

Selvfølgelig skal ikke Erik opptre alene på Lillestrøm jazzklubb. Smith sine venner består også av Frode Berg på bass. Nei, ikke den Frode Berg som ble huka i Russland og dømt til 14 år for spionasje. Eneste spioneringen «vår» Frode skal utføre er å se hva Erik driver med bak Yamaha-settet sitt. Når Frode ikke går helt av skaftet med jazzmusikk og spiller med alt som er av hotte jazznavn, spiller han bass i Oslo Filharmoniske Orkester.

En trio består som regel av tre stykker, så vi må jo introdusere sistemann også: Bjørn Vidar Solli kan stemples som FULLBLODS jazzgitarist. Og de stemplene sitter klistret over hele fyren. Bjørn Vidar Solli har bedrevet avansert strengelek både i gamle Norge og New York, hvor han bodde en periode. Her hjemme spiller han blant annet i bandet SOLID!, Bugge Wesseltoft Organ Club, Hot Club De Norvege og mange flere – og har mottatt en rekke priser og utmerkelser for kunstene sine i Belgia, Spania og ved Montreux jazz-festival.

Og bruker du for lang tid på å bestille billetter, så kommer Erik hjem til deg på natta og spiller på trommene sine ved inngangsdøra di – helt til du holder et hvitt flagg i lufta og ber om nåde.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev