Lørdag 23. sep 2023 kl. 19:00

Jazzfest DIGEL: Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio

Røyken Jazzforum / Slemmestad MEK
Asker

Slemmestad MEK åpner dørene til (smelte)DIGEL med ung og sterk jazz! På scenen står Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio.

Nothing Personal
Et collage-prosjekt med en forkjærlighet for poplåter, frijazz og feltopptak. Spira til Nothing Personal ble sådd da Solveig Wang (Fieh, HeyLove) inviterte Dorothea Økland (Klossmajor, Soft Punch) og Thea Emilie Wang til å dra rett i studio og improvisere. Med inspirasjon hentet fra jazz, hip hop, singer-songwritere, elektroakustisk musikk og pop, ønsket Nothing Personal å blande alt sammen på et så gøyalt vis som mulig og gi det rett ut til publikum.
Bandet ønsker også å utfordre det moderne låtformatet gjennom skakke vrier, ukonvensjonelle former og nye måter å bygge et lydbilde på. De sammenligner sin musikalske prosess med å være i en lab og utforske all slags lyder, låter og effekter.
Line-up: Dorothea Økland, Thea Emilie Wang og Solveig Wang. Tobias Gulbrandsen – live visuals

Billy Meier
Billy Meier er kjent for sin gjennomførte musikalske og visuelle profil, og sine fargerike konserter med kostymer og rekvisitter på scenen. Retrofuturistisk spacejazz kaller de brygget sitt. Da Eduard Albert “Billy” Meier lanserte sine romfartsteorier på 70-tallet, ante han ikke at et jazzband fra Norge skulle lage musikk i hans navn førti år senere. Fra å navngi låtene sine etter skikkelser fra Sveitserens teorier, oppstod konseptet om å skape bandets eget musikkunivers i en fiktiv verden rundt ham.
Billy Meier blander elementer fra jazz, spacerock, hiphop og psykedeliske lydlandskap, bundet sammen med en overordnet ufo-tematikk. Musikken presenterer bandets fiktive univers, romvesener som kommuniserer og ufoer som lander i et virvar av lyd. Det kan høres ut som en tung nøtt å svelge, men faktisk er dette veldig fascinerende. Det er både industrielt og organisk samtidig.
Line-up: Henriette Eilertsen – fløyte, synthesizer, Hans P. Kjorstad – fele, Sander Eriksen Nordahl – gitar, Martin Morland – bass og Ivar Myrset Asheim – trommer, sample pad, sampler

Bento Box Trio
Bentobokser er gjerne forseggjorte og fargerike, og innholdet et par, tre hakk over den trauste norske matpakka. Så også med trioen Bento Box! Et akustisk sound kombinert med utradisjonell instrumentering gir rom for improvisering og ikke minst å grave i uutforskede rytmer og melodilinjer, og musikken har hentet impulser fra så vel folkemusikk og klassisk som frijazz. Variert og lekkert, med andre ord! Akkurat som en god lunsj.
Line-up: Benjamín Gísli Einarsson – piano, Tuva Halse – fiolin, Øyvind Leite – trommer

«DIGEL ønsker å kjenne pulsen av den unge nasjonale jazzscenen og være en boltreplass for unge musikere og for et interessert og sultent publikum»

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev