Lørdag 21. jan 2023 kl. 19:00

Jazz på Kampen: Eli Storbekken – Tidløse Toner

Kampen Kaffe & Bar / Jazz På Kampen
Kampen Kirke

For årets første konsertern midt i mørketiden møter vi folkemusiker Eli Storbekken som sammen med Andreas Ulvo på piano, Harpreet Bansal på fele, Bendik Smedåsgjelten på bukkerhorn og trumpet, Ellen Brekken på kontrabass og Christian Svensson på perkusjon skal spiller for oss Elis 2021 utgivelse Tidløse Toner.

Eli har i samarbeid med pianist og arrangør Andreas Ulvo, samt et superlag av jazzmusikere, evnet å skape et tidløst uttrykk, hvor folkelig sangtradisjon møter dagens instrumentale lydbilde. I godt samspill med flotte med musikerne har salmene blitt veldig stemningsfulle og lytteverdig for allmennheten!

Tidløse toner inneholder i hovedsak religiøse folketoner fra Østerdalen og en solbønn fra Telemark med utganspunkt i nedtegnelser fra tre kvinnelige kilder. Religiøse folketoner var en viktig del av livet til folk i tidligere tider, i dag er mange av disse melodiene i ferd med å forsvinne. Som ung lærte jeg de fleste av disse melodiene av min far, Egil Storbekken – sier Eli. De fleste tekstene er skrevet av de store danske salmedikterne Thomas Kingo (1634-1703) og Hans Adolph Brorson (1694-1764). Musikkforsker Ole Mørk Sandvik (1875-1976) reiste på innsamlingsferder i flere dalfører på begynnelsen av 1900-tallet. Han ga blant annet ut «Østerdalsmusikken» (1943), som er en viktig bok for dem som er interessert i folkemusikk fra dette distriktet. I denne boken skrev han blant annet at «de religiøse folketonene er noe av det mest intime i norsk folkemusikk».

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev