Tirsdag 06. jun 2023 kl. 19:00

Jazz på Kampen: Atle Nymo Trio

Kampen Kaffe & Bar / Jazz På Kampen
Kampen Kirke

Atle Nymo Trio består av Mats Eilertsen på bass, Michaela Antalová på trommer og Nymo på saxofon og klarinetter.

Bandet har sitt utspring fra Nymos ønske om å spille i en melodisk, åpen sammenheng i trioformatet. Miksen med Mats Eilertsen og Michaela Antalová gir trioen en stor palett av lyder, og utgjør sammen med Nymo et særpreget og særdeles kommuniserende band med sterkt fokus på klang og lydbilde. Bandet har spilt inn ny musikk som kommer ut i løpet av høsten 2023, etter å ha gaitt ut sin debutplate «Solo For Trio» på Losen Records i 2019, til strålende omtaler:
«Nymo har sett saman ein perfekt trio med trommeslager Michaela Antalová og bassist Mats Eilertsen som lagar eit interessant og rikt klangrom» -jazznytt

«Lavmælt improvisasjon på høyt nivå» -Audiophile

«Knut Riisnæs og Atle Nymo: Norske saxofonkolosser» – Dagsavisen

Atle Nymo:
En av de sterke saxofonstemmene som har satt sitt preg på norsk jazz en årrekke med sitt energiske og modne spill. Han ble i 2001 vinner av ”Young Nordic Jazz Comet” med bandet Motif, og har siden samarbeidet med størrelser som Jan Erik Vold, Palle Danielsson, Roger Kellaway og John Taylor. Han jobber med band som Chrome Hill, I.P.A. og Oslo Jazzensemble. I tillegg jobber han som førsteamanuensis på Norges Musikk Høyskole.

Mats Eilertsen:

Som en av Norges mest ettertraktede musikere er Eilertsen en kjent skikkelse i norsk og europeisk jazz gjennom mange års virksomhet. Han har spilt inn lang rekke plater med sine egne band, og gjennom bestillingsverk til både Vossajazz og Trondheim Jazzfestival også utmerket seg som en svært dyktig komponist.

Michaela Antalová:

Michaela er en ung trommeslager fra Slovakia som etter sine studier på Norges Musikkhøyskole har gjort seg gjeldede som et stort talent med en rekke bandprosjekter og solokonserter i Europa. Hun har gitt ut flere plater med sin egen musikk, og er en musiker som vil gjøre seg sterkt gjeldende i improvisert musikk fremover.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev