Lørdag 07. sep 2013 kl. 17:00

Jazz i Vanntårnet: Omenås Klangkammer

Nesodden jazzklubb / Galleri Vanntårnet
Nesodden
Omenås Klangkammer

 

Stian Omenås – trompet

Rob Waring – vibrafon

Mats Eilertsen – bass 

 

Stian Omenås og Rob Waring har i løpet av det siste året begeistret Nesodden jazzklubb under hver sin konsert i Vanntårnet. Sammen med superbassist Mats Eilertsen utgjør de Omenås Klangkammer, og forventingene kan dermed legges skyhøyt for deres møte med Vanntårnets akustikk.

 

Ideen bak Omenås Klangkammer var enkel: Å sette sammen et spennende kollektiv av musikere med felles utgangspunkt og forståelse for komponert og improvisert musikk. Bestående av sterke og tydelige instrumentalister med sans og respekt for minimalisme, utvidet forståelse for form, dramaturgi og kompositorisk utvikling. Og ikke minst, stilistisk troverdighet for lyrisk moderne kunstmusikk der friksjon tidvis er en nødvendighet for et nyansert og ønsket klanguttrykk. Musikken skapes i rommet med rommet som en viktig medmusiker, gjerne i det klanglige rom og med et kammermusikalsk utgangspunkt. Derfor navnet: Klangkammer.  

 

Det akustiske utgangspunktet med trompet, vibrafon og kontrabass gir inspirasjon for klanglig og nyansert utforskning. Alle instrumentene klinger rikt i både i solo, duo og trio. Musikken varierer og utvikles naturlig i kammermusikalsk stil hele veien på en måte der man aldri hører seg lei av noen av instrumentene, komposisjonene eller dens forløp. Trompeten som soloinstrument gir store rom for vibrafonens mange teknikker og klanger, bassens lekende spill over et stort register. På denne måten er alle musikantene totalt likeverdige både rytmisk og harmonisk, et bra  utgangspunktet for god og leken kommunikasjon. Uttrykket varierer fra fri improvisasjon til konkrete tema og harmonier. Felles for alt er likevel den lyriske identitet i et vandrende og spennende friksjonslandskap.

 

 

www.stianomenaas.com

 

Galleri Vanntårnet ligger i Tårnstien ved Tangen sentrum. Ca 3 min gange fra Tangenåsen busstopp.

 

www.kulturisten.no Foto: Silje Dons Omenås

 
Pris:

Billetter: 150,-/100,- Medlemskap i Nesodden jazzklubb ut året, gir gørste konsert gratis: 300,- Kun dørsalg. Kort og kontant.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev