Søndag 28. apr 2019 kl. 20:00

International Jazz Day, konsert med Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester og Ung Vokal

Nordic Black Theatre, Oslo Jazzfestival, JM Norway, Victoria Nasjonal Jazzscene, Kampenjazz, ØstNorsk Jazzsenter (Norsk Jazzforum) og Samspill International Music Network / Cafeteateret
Oslo

Ung Vokal
I høsten 2018 startet opp Ung vokal, et jazzvokalensemble for ungdom i alderen 15-20 som vil utvikle ferdigheter innen rytmisk samsang og vokalimprovisasjon. Undervisningen er gehørbasert. Deltakerne får også opplæring i stemmeføring og spontanarrangering.

Musikalsk leder er vokalist Anja Eline Skybakmoen. Hun er utdannet i jazz og improvisasjon fra NMH, og har lang erfaring som pedagog og som aktiv utøver både som solist, komponist og i vokalensembler som Eplemøya Songlag og Pitsj. Hun har gitt ut to soloalbum og har erfaring som korist for artister som Morten Abel, Siri Nilsen og Susanne Sundfør. Hun er også musikalsk konsulent for nyetablerte Fargespill Oslo.

AOJO – Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester – startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år til stor suksess. Siden den gang har de spilt på store og små scener som Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Asker jazzklubb, Sjoggfest på Ungdoms-OL, Jazzkafé i Ski, Ungjazz på Kullebunden Jazz i Kolben kulturhus med mer.

Bandet består av femten musikere i alderen 14 til 21 år på treblås, messing, piano, gitar, bass og trommer. At tilbudet er populært viser ventelistene for å få delta. Til denne konserten vil det inviteres en etablert musiker som gjest.

Saksofonist Shannon Mowday er AOJOs musikalske leder. Hun har med seg litt forskjellig musikk til bandet; både jazzstandarder og afrikanske rytmer.

Foto: Audun Ellingsen

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev