Onsdag 02. nov 2022 kl. 20:00

Hedvig Mollestads Weejuns — Lokal Klubb

Kjempehyggelig AS / Lokal Bar – Scene – Klubb
Trondheim

dørene åpner 20:00
konsertstart 21:00
id 20

🎧 https://sptfy.com/hedvigmollestad
🎫 lokal.bar/billetter
💡 lokal.bar/praktisk

———

Konserten presenteres i samarbeid med www.feminalen.no, som går av stabelen 4. + 5. november på Lokal Klubb. Rabattert inngang for alle med helge- eller dagspass – perfekt som opptakt for festivalhelgen!

———

De siste årene har Mollestad befestet sin posisjon som en kraftfull komponist og gitarist innen sin sjanger – og forbi. Hun har vunnet Spellemannpris i Åpen klasse to år på rad for sine soloutgivelser, og Weejuns er hennes nyeste prosjekt: En tindrende trio med Ståle Storløkken og Ole Mofjell.

Testkonserten på Munchmuseet i april viste en helt ny side av Mollestad og hennes musikk – her har prinsippene om lange, komponerte strekk fått fare, og vi står igjen med en åpen dør inn til et enormt univers av gnistrende samspill og maleriske strukturer, en følelse av vektløshet der tidsaspektet rokkes ved, der musikerne samles i en stor triolog, og møtes i mektige unisone partier. Under ligger likevel dragningen mot de mektige riffene og bevrer, og det er ikke vanskelig å assosiere seg til både til det Rypdalske og monumentale, men også til knekken mellom 60- og 70-tallet, fra Bitches Brew- og Mahavishnu-eraen.

Verket var opprinnelig en bestilling til Kongsberg Jazzfestival, og har tittelen KALABALIKK – opprinnelig et svenskt ord via tyrkisk som beskriver mylder i en folkesamling, men som i nyere tid har dreid betydningen mot tumulter eller opprør i en folkemasse. Kan vi forvente anarki? Uansett blir det Kalabalikk med Mollestad i november!

Hedvig Mollestad Thomassen – gitar
Ståle Storløkken – orgel og synth
Ole Mofjell – trommer
Joffe Myrvold – lys og video
Espen Høydalsvik – lyd

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev