Onsdag 04. nov 2020 kl. 20:00

Hans Mathisen Band – drømmelag

Urijazz / Støperiet
Tønsberg

I samarbeid med Sør-norsk jazzsenter

Hans Mathisen er en av våre egne selv om han holder til i Sandefjord! Hans spiller hos Urijazz nesten hvert år, både med eget band og sammen med andre. De siste årene har han satt sammen et band som forteller noe om hans posisjon i jazzen, dette er ikke folk som setter seg inn med hvem som helst.

Hans Mathisen er en av Norges fineste jazzgitarister. Han kunne allerede i 2005 innkassere en spellemannspris for sitt debutalbum i eget navn, Quiet Songs. Etter det har det blitt ytterligere fire album, alle til flott mottakelse.
Hans Mathisens gitarspill og sound er godt forankret i gitartradisjoner forbundet med både Wes Montgomery og Pat Metheny, men med et umiskjennelig nordisk særpreg. I bunn for Hans Mathisens musikk ligger sterke komposisjoner, ofte med vakre lyriske linjer og en evne til å gjøre det komplekse enkelt og tilgjengelig.

Stjernelag er et forslitt begrep i musikkindustrien, men denne gangen har en sine ord i behold. Engelske Jason Rebello har i mange år spilt i bandet til Sting, Bendik Hofseth spilte i det amerikanske bandet Steps Ahead og har også gjort det stort på egenhånd, Audun Kleive har gjennom de siste 25 årene (!) vært en av våre fremste trommeslagere. Noen samarbeid er Jøkleba, Terje Rypdals Chaser-band, Nils Petter Molvær og Mathias Eick. På bass finner vi bror Per Mathisen.

Hans Mathisen – gitar
Bendik Hofseth – saksofoner
Jason Rebello (UK) – piano/keyboard
Per Mathisen – bass
Audun Kleive – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev