Torsdag 25. apr 2019 kl. 19:00

Hanne Tveter & Pepe Rivero -=CubaNoruega=-

Musikkmakeriet / Kvinnemuseet
Kongsvinger

To sterke formidlere på hvert sitt instrument, vokal og piano, møtes i dette duo konseptet «CubaNoruega» hvor norsk og cubansk tradisjonsmusikk forenes. Repertoaret spenner fra cubanske boleros og habaneras til møter med folkeviser og komponister som Grieg, Backer Grøndahl, Prøysen, Saumell og Grenet i fengende Latin-jazz arrangementer.

Det unike samspillet denne duoen byr på, oppsto som en naturlig konsekvens av deres felles plattform innen både klassisk og rytmisk musikk. Og en gjensidig interesse for hverandres musikalske røtter. Her smeltes musikalske kulturer sammen, med elegante arrangementer, rytmisk lekenhet og friske jazzimprovisasjoner. Dette samspillet er verdt å få med seg!

Hanne Tveter må kunne regnes som Norges fremste ambassadør i landskapet mellom latinsk, spansk og norsk tradisjonsmusikk, med en allsidig stemme av de helt sjeldne. Hun er også en anerkjent jazzsanger og har de senere år turnert i både inn og utland med ulike soloprosjekter. Hun er og kjent for sitt fargerike repertoar innen blant annet meksikansk populær-musikk. Hanne har utgitt tilsammen syv album, Rivero medvirker på to av dem «Oslo-Madrid» og «My Footprints» innspilt i Madrid. Hanne har syv års utdannelse innen klassisk sang og jazz-sang ved Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo. Driver sin egen label og produksjonsselskapet Musikkmakeriet.

Maestro Pepe Rivero ́s stjernekvaliteter som pianist og arrangør har blant annet materialisert seg i å «cubanisere» både Chopin og Vivaldis fire årstider. I tillegg er han svært aktiv med egen jazz trio og som pianist for en rekke spanske, latinske artister. Han har spilt på internasjonale jazzfestivaler verden over og var fra ung alder pianist for salsa legender som Issac Delgado og Celia Cruz og for den kjente cubanske jazz klarinettisten Paquito de Rivera. Han er blitt kjent som en god forvalter
av cubanske musikk-røtter inn mot jazz med sine lekne og stilsikre arrangementer. Rivero har medvirket på en lang rekke innspillinger utover egen diskografi. Han har sin utdannelse fra universitetet I.S.A (Instituto Superior de Arte de Cuba) i Havana.

Videoer for prosjektet:
Solveigs Guajira: https://youtu.be/9OXvv21NeqA
Vise for gærne jinter: https://youtu.be/TeDAFvQk6Zk
Blåmann Blåmann / Drume Negrita: https://youtu.be/HPh7OMM-H1E

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev