Fredag 29. nov 2019 kl. 20:15

Håkon Kornstad Trio

Nesodden jazzklubb / Hellviktangen kunstcafé
Nesodden

I februar 2012 debuterte Håkon Kornstad som tenorsanger i Mozart-operaen «La finta giardiniera». En drøy måned tidligere var han nominert til Spellemann for årets jazzplate. Med prosjektet «Tenor Battle» kombinerte han disse ulike sjangrene, og har de siste årene viderutviklet en musikalsk stilart han trolig er helt alene om i verden. Inspirert av 78plate-æraen, der jazzsvisker lever side om side med opera-arier, og vakre ballader blir avløst av improviserte strekk. Håkon Kornstad er kjent som en av landets fremste saksofonister, med en tone så varm at den kan smelte hva som helst, stemmen hans gjør det samme.

Nå er han endelig klar med oppfølgeren til kritikerroste Tenor Battle fra 2015. Albumets tittel «Im Treibhaus» (I drivhuset) er også tittelen på en sang fra den tyske operakomponisten Richard Wagners syklus Wesendonck-Lieder, og speiler trioens originale sammensetning av klassisk musikk og jazz. Sammen med Frode Haltli på akkordion og Mats Eilertsen på kontrabass, nytolker trioen sanger og operaarier av blant andre Schubert, Verdi, Grieg, Mascagni og Tosti. Håkon Kornstads drivhusmodell handler også om hvordan en klassisk sangstemme må dyrkes fram, og lures dit den vil gå. Den har vokst betraktelig siden Tenor Battle for fire år siden.

«Alt er lov i 2019, så lenge det berører, og det vi gjør i trioen er et slags innspill til hvordan musikkhistorien kan forvaltes videre. Vi kan redigere fritt, og sette sammen fritt, men vi gjør det selvsagt med kjærlighet og respekt for opprinnelsen» – Håkon Kornstad

Håkon Kornstad – saxofon / vokal, Frode Haltli – akkordeon, Mats Eilertsen – bass

Konserten er støttet av Norsk Kulturråd, Musikkutstyrsordningen og Nesodden kommune

Arr: Nesodden jazzklubb

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev