Fredag 19. apr 2024 kl. 20:00

Goran Kajfeš – Tropiques

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Cosmic grooves with serious chill

Hypnotisk og svevende, eksotisk og østvendt, men med sterke røtter i svensk jazz à la Jan Johanson, Bo Hansson og Don Cherry! De har to nydelige plater bak seg, nå kommer en helt ny, Tell us, som vi får høre levende i kveld! De er fortsatt på en kosmisk trip, denne gangen med en strykerseksjon.

Tropiques musikk er skapt basert med en semi-improvisert inngang av enkle fragmenter, det kan være en basslinje eller melodi, som eltes, forskyves og re-orkestreres i øyeblikket og blir en liten historie. Med sine lange formkurver setter den både musikere og lyttere i en reisetilstand blant farger som gradvis lekker inn i hverandre og skifter.

Den kunstneriske kjernen inneholder en motkommentar til den oppskrudde gatekjøkkenkulturen som er vår tid; bandets musikk er en musikalsk invitasjon til refleksjon og foten av gasspedalen – gjennom lytting. Det er musikk som lar lytteren være i og bli sammen med lydene.

Debutalbumet Enso og oppfølgeren Into the wild fikk ekstremt positive anmeldelser i Sverige og internasjonalt, omtaler som gav uttrykk for et sterkt behov for denne musikken, kanskje fordi den sier noe om vår tid og om viktigheten av å være her, nå.

Goran Kajfeš – trompet, synth, Alexander Zethson – piano, synth, Johan Berthling – bass, Johan Holmegard – trommer, Josefin Runsteen – fiolin, Leo Svensson Sander – cello

Foto: Johan Bergmark

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev