Lørdag 10. okt 2020 kl. 16:30

Gershwin in Concert feat Maiken Kroken, Georg Reiss & David Skinner @SandvikaBigbandJazz

Prime Time Orchestra / Bærum kulturhus
Sandvika

Prime Time Orchestra starter denne høsten en ny konsertserie i Oslo og omegn hvor vi først hyller musikken til George Gershwin. Og denne kvelden gjester vi Sandvika Kulturhus på Foajescenen,

Konserten er en del av «Sandvika BigBandJazz Saturday» denne lørdagen.
Vi følger FHI’s anbefalinger om smittevern alvorlig og holder 1-meters regelen.

Medvirkende solister er:
Maiken Kroken på vokal, Georg Reiss på klarinett og David Skinner på piano

George Gershwin født 26. september 1898 i Brooklyn i New York City, og død 11. juli 1937 i Hollywood i California var en amerikansk komponist og pianist.
Han oppnådde tidlig suksess fra 1921 og et av Gerswhin’s første orkestrale verk var Rhapsody in Blue, urfremført med Paul Whitmans orkester i 1924. Flere musikal-oppsetninger fulgte, hvorfra man fikk en serie med kjente melodier som Embracable You og I Got Rhythm. Folkeoperaen «Porgy & Bess» opptok ham i over ett år, fra 1934, og fikk sin urfremføring i New York i 1935 med den amerikansk-norske Anne Brown i en av hovedrollene. Her fremfører vi I Loves you Porgy. I tillegg vil konserten inneholde blant annet Summertime, Facination Ryyhm, Oh Lady be good, Somebody loves me og S’Wonderful.

Maiken Kroken er utdannet sanger fra University of Chichester og sangpedagog fra Norges Musikkhøgskole. I Norge har hun vært med på flere TV-produksjoner som «Beat for Beat,» «Sommeråpent» og «All Together Now» samt at hun i Storbritannia sang live på BBC i Eurovision finalen 2010. Sammen med jentene i Miss Fitz imponerte hun selveste Simon Cowell i X-Factor med en jazzet versjon av Britney Spears sin Toxic, en video som har fått over 5 millioner views på YouTube. Hun har i mange år drevet Underholdningsvogna i tillegg til at hun har startet «Sanglåven» hvor hun underviser lokale sangtalenter.

Georg Michael Reiss er fra Oslo og har Klarinett og Saxofon som hovedinstrument. Selv om Georg Reiss i dag er kjent som treblåser, var hans første jazzjobber som pianist i gruppen Halle/Reiss kvartett.
Reiss er klassisk utdannet klarinettist fra Norges Musikkhøyskole og Guildhall School of Music i London, og har spilt i Den Norske Operas orkester og Kringkastingsorkesteret. Han har helt fra starten i 1977 vært med i pianisten Morten Gunnar Larsens Ophelia Ragtime Orchestra. Sammen med Larsen har Reiss også gjort duoen «Rhapsody» (2000).
Reiss’ andre hovedprosjekt innenfor tradjazzen er Magnolia Jazz Band, der han har vært medlem siden 1981. I tillegg til tradjazzen har Reiss også deltatt i en rekke andre jazzmusikalske sammenhenger.

David Arthur Skinner fra Isle of Wight, Storbritannia har vært profesjonell jazzmusiker siden 2001. Han er jazzpianist, bandleder og komponist og kjent som utøver av alle typer improvisert musikk, fra tradisjonell jazz og Harlem Stride piano, gjennom swing, bebop til samtidsmusikk.

Prime Time Orchestra (https://prime-time.no/) fra Sandvika, som også er arrangør av konserten, er i dag et av Norges ledene store orkester i full drift. Prime Time Orchestra er 39 år i 2020 og har vært utpekt av Bærum Kommune til et av kommunens Kulturfyrtårn fra 2015 til 2019. Orkesteret var fra tidligere lokalisert i gamle Musikkfkekken.

Arrangør: Prime Time Orchestra

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev