Fredag 05. mar 2021 kl. 20:30

GARD NILSSEN ACOUSTIC UNITY

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

GARD NILSSEN trommer OLE MORTEN VÅGAN bass ANDRÉ ROLIGHETEN saksofoner

I tillegg til å være landets kanskje travleste trommeslager med Susanne Sundfør, Bushman’s Revenge, Thomas Dybdahl, Supersonic Orchestra og en haug andre band og prosjekt. Der han ofte befinner seg i tussmørket mellom jazz, rock og elektriske eksperiment er det også tid til unplugged-varianten. Med plater på kult labelen Clean Feed tar Acoustic Unity eierskapet til jazzen fra 50- og 60-tallet – på scenen får de virkelig vist hvorfor de etterhvert har blitt en attraksjon på jazzscener rundt på kloden.

Siden starten i 2014 har trioen gitt ut tre kritikerroste album og spilt 100 konserter i Norge, Europa, Japan, USA, Canada og Brasil. Etter overbevisende konserter på Winterjazz i New York, Jazzahead i Bremen og sammen med Joshua Redman og Ambrose Akinmusire under Nilssen’s Artist in Residence opphold på Moldejazz i 2019 blir bandet omtalt som noe av det beste og mest spennende på den europeiske jazzscenen om dagen.

Trioen består normalt av André Roligheten på saxofoner, Petter Eldh, eminente Ole Morten Vågan stepper her inn som vikar, på kontrabass og Gard Nilssen på trommer som alle er blant de mest etterspurte og aktive musikerne i sin generasjon.

Dørene åpner kl 20:00, konsertstart 20:30

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev