Lørdag 14. mar 2015 kl. 20:00

Gabriel Fliflet og Jorun Marie Kvernberg

Brønnøy jazzforum / Forsamlingslokalet
Brønnøysund

To som slår seg løs slår seg sammen.

Gabriel Fliflet er en fargerik musiker og musikkmaker med trekkspill som hoved-instrument og med lang fartstid innen en rekke ulike former for folkemusikk. Han ble kåret til Årets folkemusiker i 2011.
Jorun Marie Kvernberg spiller fele, hardingfele og harpeleik og er en av landets beste folkemusikere. Hun har vunnet Spelmannsprisen to ganger og er den eneste som har vunnet den ærerike «Edvard-prisen» for komponering i sjangeren folkemusikk.

Gabriel og Jorun Marie renner over av spilleglede – både når musikken topper seg i høyspente kraftutladninger og når den flyter stille og poetisk. De følger hverandre tett, både med underfundige smil og brede glis! Når tiden er moden, bryter de ut i sang.

Du får høre deilige folketoner som har tålt tidens gang, men aller mest ny musikk laget av musikerne selv. Jorun Marie Kvernbergs musikk er preget av hennes oppvekst sentralt i spelmannsmiljøet i Romsdal. Her er luftige viser med plass til vemod og uventede svinger. Her er feleslåtter med mye harpiks og mange glade knips.
Gabriel Fliflets musikk er melodiøs, men med et eget tonalt særpreg; du kan spore toner og rytmer fra både Hellas og Hardanger, finske skoger og nordsjøkyster.

Det er Folkemusikk Nord som har duoen på turné på Helgeland i mars. Turneen starter onsdag 11. mars på Grane Bygdetun, og fortsetter de neste dagene Heime hos Ane i Mosjøen, Bakeribyggfestivalen på Mo, Brønnøy Jazzforum i Brønnøysund, og avsluttes søndag 15. mars på Herøy.

Jorun Marie Kvernberg er sentral i flere av Norges fremste folkemusikkgrupper: I den prisbehengte felekvintetten Majorstuen, Tindra og Unni Boksasp Ensemble. De siste årene har hun også dyrket solospillet, og fått stor respekt for sin lysende, kraftfulle tone, sin virtuositet og for djerv musikalsk nyskaping.

Mange kjenner Gabriel Fliflet fra hans samarbeid med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre, eller fra hans prosjekter basert på egne bestillingsverk. Blant disse er Åresong, som han lagde sammen med Jon Fosse til Festspillene i Bergen 2010. Valseria fra 2013 er en hyllest til valsen og tretakten, og det var her Jorun Marie og Gabriel begynte samspillet.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev