Tirsdag 05. mar 2019 kl. 20:00

FRODE GJERSTAD TRIO

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Strange Stiftelse
Bergen

KONSERTEN ER PÅ STRANGES

FRODE GJERSTAD saksofon PAAL NILSSEN-LOVE trommer JON RUNE STRØM bass ØYVIND STORESUND bass

Frode Gjerstad fylte 70 år i 2018, og trioen hans har holdt det gående i over 20 år. Gjerstad er på mange måter frijazzens gudfar i Norge. Med sin søkende og uredde holdning til musikken og fri improvisasjon har han banet vei for flere generasjoner av nye utøvere.

De fleste lyttere lar seg rive med av hans uttrykksfulle spill, som både kan være heftig intenst og lekkert lyrisk. Frode Gjerstad har spilt med et imponerende utvalg av elite musikere, som Peter Brötzmann, Evan Parker, John Stevens, Johnny Dyani og mange flere. Han har i tillegg mottatt en rekke priser, blant annet Buddyprisen – den høyeste utmerkelse i det norske jazzmiljøet.

På scenen denne kvelden får vi oppleve to unike kontrabassister i tett samspill. Jon Rune Strøm har vakt oppsikt med sitt basspill, ikke bare i Frode Gjerstad Trio, men også i band som Friends & Neighbours, SAKA, Paal Nilssen-Loves ‘Large Unit’, Mats Gustafsson Nu Ensemble og mange flere. Også som solobassist har han utmerket seg på jazzscenen. Øyvind Storesund spilte med Frode Gjerstad Trio fra 1998 til 2007, men med fast rolle som bassist i Kaizers Orchestra.

Trommeslageren Paal Nilssen-Love har spilt med Gjerstad siden han var 15 år, altså fra slutten av 1980-tallet. Ikke så rart da at det er en helt spesiell kjemi mellom de to musikerne. Paal er en av klodens travleste trommeslagere og knapt noen kan få så mye energi og intensitet ut av et trommesett. Han er kjent fra en rekke band. Han har samarbeida med omtrent ‘alle’ i den samtidige jazzen, men har hatt spesielt langvarige og nære samarbeid med Ingebrigt Håker Flaten, Mats Gustafsson, Peter Brötzmann, og Ken Vandermark – for å nevne noen. I de seinere årene har han hatt stor suksess med sitt eget band ‘Large Unit’.

Nå er det klart for en intim, akustisk og energisk konsert med Frode Gjerstad Trio i perfekte omgivelser på ærverdige Stranges Stiftelse i Bergen!

Ordinær: 180,- / Medlem Bergen Jazzforum: 120,- // Dørene åpner 19:30, konsertstart 20.00.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev