Fredag 18. sep 2020 kl. 20:00

Frederik Villmow Quartet & Øyvindland, Dokkhuset Scene Trondheim

Midtnorsk Jazzsenter / Dokkhuset
Trondheim

Dobbelkonsert på Dokkhuset Scene, fredag 18.september kl 20.00
Frederik Villmow Quartet & Øyvindland

Frederik Villmow Quartet

​Erlend Vangen Kongtorp – tenorsax
Philip Edwards Granly – piano
Julian Haugland – bass
Frederik Villmow – trommer

» Villmow har selv komponert de tre første låtene på plata, mens Tomas Franck har komponert to låter. I tillegg spilles to standardlåter: «Skylark» og «A Nightingale Sang in Berkeley Square». Med andre ord er dette ei plate med variert, men sammenhengende innhold. Villmow forteller at intensjonen med å spille inn plata fra konsertsammenheng kontra studio var å forsterke live-nerven i musikken. Dette har de lyktes med, og musikken beveger seg retningsbevisst og fleksibelt. Frederik Villmow sin kontrollerte og stilriktige måte å spille på, blir bærebjelken for et ensemble i pulserende og lekent samspill. (…) – det skapes et framoverlent uttrykk som samtidig ser seg respektfullt tilbake. »
(Håkon Kvam, påTirsdag / Radio Revolt, NO)

Trondheimsbaserte ØyvindLAND byr opp til inspirertstorensemble-jazz, og leverer energisk, melodisk og kompromissløs musikk hvor individ og kollektiv kan blomstre uten å gå hverandre imot. Her får du en septett full av selvtillit, som leker seg gjennom akrobatiske linjer og
drivende grooves, men som også tar det helt ned og lar vakre melodier få leve i sitt lille rom.

ØyvindLAND ble startet i 2017, av trompetist Øyvind Mathisen, og har disse årene spilt et titalls konserter rundt om i Norge. I februar 2020 slapp de sitt debut-album “Malerier”, til strålende mottakelse. Høsten 2020 drar de ut på turné i regi av Midtnorsk Jazzsenter.

Øyvind Mathisen – Trompet
Karl Hjalmar Nyberg – Saksofoner
Erlend Kongtorp – Saksofoner
Alexander Riris- Bass
Joakim Rainer Petersen – Piano
Iver Christopher Cardas- Gitar
Martin Mellem– Trommer

Arr: Dokkhuset Scene & Midtnorsk Jazzsenter

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev