Torsdag 21. mar 2019 kl. 20:00

Finity

Storyville Jazz Club / Storyville
Molde

FINITY er Anja Lauvdal og Heida Karine Johannesdottir (Broen, Skrap, Skadedyr, Jenny Hval m.m.) sin nye supergruppe bestående av et stjernelag av norske musikere! Med seg har de Hanna Paulsberg, Andreas Wildhagen, Torstein Lavik Larsen og Kyrre Laastad.Fengende låter, dansbare groover og halsbrekkende dramaturgiske og musikalske virkemidler smelter sammen med noise, musik conréte, jazz, frijazz og lydimpro.

Anja Lauvdal og Heida Karine Johannesdottir utgjorde improduoen Skrap som har gjort seg bemerket på musikkscenen de siste åra for sine modige sjangerkrysninger mellom bl.a. jazz, pop og improvisasjon. Duoen er også sentrale medlemmer i grupper som Broen, Skadedyr og Moskus, og har jobbet med bl.a. Trondheim Jazzorkester og Jenny Hval. I deres bestillingsverk for nyMusikk til Only Connect-festivalen kombinerte de samtidsmusikk, jazz og improvisert musikk med populærmusikkens følelsesutbrudd, estetikk og språk. Til verket satte Anja og Heida sammen en imponerende konstellasjon av Norske musikere og FINITY ble født. Tidlig 2019 slippes albumet av samme navn.

Besetning:
Anja Lauvdal (tangenter, elektronikk)
Heida Karine Johannesdottir (tuba, elektronikk)
Torstein Lavik Larsen (trompet),
Andreas Wildhagen (trommer),
Hanna Paulsberg (saksofon)
Kyrre Laastad (elektronikk, LP-spillere, elektronikk og samples).

Anja og Heida om tankene bak verket:
– Vi ville belyse samtidsmusikken, lydimproen og jazzen gjennom popens solbrilleglass, for så å få den til å bryte ut i all sin vitalitet og kraft. Vi mener denne framgangsmåten også er med på å styrke pop-estetikken. Vi vil vise at et pop-lydbilde og popens virkemidler også hører hjemme i samtidsmusikkens strukturer og komposisjoner.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev