Torsdag 23. nov 2023 kl. 19:00

Eyolf Dale Trio

SkiensJazzdraget / Ibsenhuset
Skien

Mange av de største jazzpianistene har gjort noe av sitt fineste arbeid i små format: Bill Evans, Keith Jarrett, Brad Mehldau har alle hatt legendariske trioer, og nå har en av de fremste norske pianistene de siste årene også en! Skiensfødte Eyolf Dale har tatt med seg rytmeseksjonen fra Wolf Valley-bandet og satt sammen et trespann av musikere i det absolutte toppsjiktet.

Trommeslageren Audun Kleive, også han fra Skien, er intet mindre enn en legende i norsk jazzhistorie. Med nærmere to hundre utgivelser bak seg, utallige turneer inn- og utland, og en formidabel evne til improvisert samspill, har han markert seg som en inspirasjonskilde for flere generasjoner unge musikere. Bassisten Per Zanussi har siden sent 90-tall markert seg som en høyst original og søkende musiker og komponist, og er viden kjent for sine egne band og orkestre.

I 2021 kom plata BEING, et særs lyrisk og sjelfullt album i skjæringspunktet mellom jazz og klassisk, som falt i smak både hos publikum og musikkpressen. Oppfølgerplaten «The Wayfarers» har allerede rukket å høste strålende kritikker i inn og utland, og vi kan glede oss til samspill i verdensklasse!!

Med: Eyolf Dale, piano, Per Zanussi, bass, Audun Kleive, trommer.

Billetter: ord. 300,- / medlemmer Skiensjazzdraget 200,-

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev