Lørdag 23. sep 2023 kl. 21:00

Eyolf Dale Trio

KonsertPuls / Studenthuset City Scene Alta
Alta

Om du skriver inn Eyolf Dale på Spotify så finner du den splitter nye plata “The Wayfarers”. Men også spillelisten Jazz Piano Today dukker opp. Den første artisten på den lista er Brad Mehldau som kanskje er den aller største av de aktive jazzpianistene. Man finner også flere norske navn på lista – Tord Gustavsen og Bugge Wesseltoft – i tillegg til flere låter fra Eyolf Dale. For dette er helt riktig sortering og rett selskap for Dale å være i. Han tilhører den neste generasjonen pianister som er med på å strekke og fornye sjangeren.

Eyolf Dale søker nye lyder i det akustiske, og det er noen fantastiske landskap han henter fram! Dale kan håndverket til fingerspissene og den kunnskapen bruker han til å balansere det melodiøse og det abstrakte, for å ta deg med på en reise høyt og lavt. Her er det mye følelser og en innlevelse som fyller hele rommet. Og som perfekt tilbehør har han med seg mye erfaring på bass og trommer.

Bassist Per Zanussi har siden slutten av 90-tallet vært kvalitetsstemplet for godt bassdriv i moderne jazz, om det skulle være i egne ensembler eller sammen med andre toneangivende musikere. Han har satt sitt preg på og inspirert jazzmiljøene i både Trondheim, Oslo, Bergen og Stavanger, hvor han nå forsker og underviser på universitetet. Og så den nærmest legendariske Audun Kleive på trommer, en musiker som har gjort det meste – og som enda formidler så mye oppdagerglede fra instrumentene sine. Det er få som kan bruke trommer som tredimensjonale objekter som han. Et stramt skinn, en ramme og noen pinner er bare starten på opplevelsen Kleive. Med et indre telleverk som en haiku, disse tre snakker sammen med tankekraft. Gled deg, dette er nedpå typer som spiller jazz i verdensklasse!

Eyolf Dale – piano, Per Zanussi – bass, Audun Kleive – trommer, David Solheim – lyd

Pris:
tba

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev