Torsdag 15. feb 2024 kl. 19:00

Ett Fett Storband med Shannon Mowday

Ett Fett Storband / Lillestrøm kultursenter
Lillestrøm

Denne kvelden får Ett Fett Storband besøk av multi-instrumentalisten, komponisten, og orkesterlederen Shannon Mowday. Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika, men har hatt Norge som base siden 2009.
Som instrumentalist er Mowday mest kjent som en virtuos på lav treblås som barytonsaksofon, bassklarinett og kontraaltklarinett, men på konserten får vi også høre henne som solist på altsaksofon.
Mowday har turnert med egen musikk over hele verden i mindre grupper og større ensembler, og har samarbeidet med artister som Maria Schneider, Danilo Perez, James Morrison, Ensemble Denada, Bugge Wesseltoft, Nils Landgren og Trondheim Jazzorkester. Blant nylige prosjekter og innspillinger er duoen Galumphing Duo med Jørgen Bjelkerud (trombone), kvartetten LILA med Helge Lien, Johannes Eick og Erik Nylander, og storbandverket Shannon Mowday’s Bridge over #MeToo.
Komposisjonene hennes trekker på inspirasjon fra ulike jazztradisjoner (fra bebop til avantgarde), sørafrikansk musikk og skandinaviske folketoner. På konserten blir Ett Fett Storband utfordret langs hele dette spekteret og vi lover en spennende og energisk kveld med mye flott musikk!
Shannon Mowday har bidratt sterkt til å løfte fram unge jazzmusikere og har et sterkt engasjement for likestilling og like muligheter i musikkmiljøet. Hun mottok Ungjazzprisen for dette arbeidet fra Norsk Jazzforum i 2023. I mange år har hun også vært en viktig motor og inspirasjonskilde i det norske storbandmiljøet, og hun mottok «Storbandprisen» under Romerike Storbandfestival her på Lillestrøm i 2018.
Billetter kr 250,- / medlem kr 200,- / student kr 150,- (studentbevis må fremvises)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev