Lørdag 16. mar 2024 kl. 14:00

Esther Kverno Kvartett til 25 års Jubileum for Lancelot

Asker Jazzklubb / Lancelot
Asker

Esther Kverno kvartett Sett av datoen til Lancelots Kultur Scene`s 25 års jubileum

«Esther Kverno Quartet» er en jazzkvartett med et bredt spekter av musikalske uttrykk. Kvartetten består av Ella Rørstad (vokal), Esther Kverno (piano), Håkon Huldt-Nystrøm (bass) og Theodor Dalseth (trommer). Musikken består av tolkninger av ulike jazzstandarder og henter inspirasjon fra jazzikoner som Bill Evans, John Coltrane, Chet Baker, Keith Jarrett, Nancy King, Miles Davis m.m. Medlemmene holder til i Oslo og møttes gjennom studier ved Norges Musikkhøgskole.

Lørdag 16.mars kl.14.00 på Lancelot – Asker jazzklubb, Torvveien 12C, Asker.

Billetter kan kjøpes i døren.
Priser: 230 kr for ordinær, 150 kr for studenter og medlemmer.

Om bandmedlemmene:
Esther Kverno (26) er en norsk jazzpianist og komponist. Hun har utdanning fra både Universitetet i Stavanger og Norges Musikkhøgskole, hvor hun møtte kvartetten gjennom studier. Esther er en aktiv frilansmusiker i prosjekter som «Esther Kverno Trio» og «Ella & Esther», der hun samarbeider med kvartettens medlemmer og hvor hun nå har ønsket å forene dem som et sammenkoblet ensemble.

Ella (25) er en talentfull og lovende ung sanger. Stemmen hennes har et stort register både når det gjelder toneomfang og uttrykksmuligheter. I 2022 fullførte hun sin bachelor ved Fakultet for utøvende kunstfag, Universitetet i Stavanger, hvor hun som avgangsstudent ble tildelt Bjønnes-stipendet for utmerkelse. Hun er aktiv med flere egne band, blant annet den nordiske jazzsekstetten «Svell», «broad spectrum», samt duoen med Esther Kverno.

Håkon Huldt-Nystrøm er en allsidig el- og kontrabassist, utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Sørlendingen utmerket seg i sin lokale sfære og har mottatt stipender for sin satsning innen musikk. I dag fungerer han som musiker i et flertall musikalske prosjekter, mens han søker etter sitt eget sound i spennet mellom konvensjoner og sjangerløshet. Huldt-Nystrøm fungerer både som klassisk samtidsbassist og jazzbassist, og er bassist i bl.a. «Det Nye Norske Storband» og «Pesh».

Theodor F. Dalseth er en jazztrommeslager som er utdannet ved jazzlinja i Stavanger (2018-2022). Han utforsker et bredt musikalsk rom, og har spilt musikk fra ung alder. På musikklinja og folkehøgskole var han preget av både klassisk- og jazzmusikk, men er i dag mest hjemme innen folkemusikk og jazz – blant annet i band som «Astra», «Callthem» og «Gustav Skaaret Trio».

Ella Rørstad – vokal, Esther Kverno – piano, Theodor Frølich Dalseth – trommer, Håkon Huldt-Nystrøm – bass

Pris:
Ordinær 150. Medlem 100.

Billettsalg ved inngangen

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev