Onsdag 13. nov 2019 kl. 20:00

Espen Berg – The Trondheim Concert

Dokkhuset Scene / Dokkhuset
Trondheim

Pianist og komponist Espen Berg reiser verden rundt med egen jazztrio, som er aktuell med sitt tredje album i Japan. «A true master of the piano» skrev All About Jazz i forbindelse med hans siste soloplate «Acres of Blue», og nå er Espen klar med årets eneste solokonsert – hans mest ambisiøse og personlige til nå.

Espen er kjent for sitt usedvanlig melodiøse og virtuose pianospill, og hans sylskarpe gehør står i førersetet når han denne kvelden improviserer frem en hel pianokonsert. Med subtil forsterkning fra noen av landets fremste lyd- og lysdesignere blir opplevelsen fullendt, og konserten spilles inn for så å bli gitt ut som album i 2020.

For nøyaktig 15 år siden gjorde Espen de første opptakene av solopiano-improvisasjoner, og denne kvelden markeres dette ‘jubileet’ med å gjøre konsert og opptak foran et publikum.

Espen har tidligere ledet Trondheim Jazzorkester under eget verk, «MAETRIX», og er aktuell i duoformat med Silje Nergaard og tenorsaksofonisten Seamus Blake. Han spiller også i Hildegunn Øiseth Quartet og kvintettene Multiverse og Bridges. Espen Berg Trio har turnert jevnlig i Europa, Japan og Kina siden 2015, og ble utnevnt til NTNU Ambassadør i 2016. Espen ble tildelt Norges største jazzpris, «JazZtipendiatet», under Moldejazz i 2016.

Espen Berg – piano
David Solheim – lyddesign
Tor Ditlevsen – lysdesign

NB! Konserten har et begrenset antall billetter.

Arr. Dokkhuset Scene

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev