Torsdag 23. sep 2021 kl. 20:00

Erlend Albertsen Basspace på Musikk i Sentrum

Urijazz / Støperiet
Tønsberg

Erlend Albertsen Basspace, ledet av komponist og bassist Erlend Olderskog Albertsen har med sitt nye kompass kalt inn en håndfull kjære kollegaer og venner til musikalsk ekspedisjon mot nye hørverdigheter. Dette mann- og kvinneskapet består av karakterer som er forbundet med prosjekter som blant annet ECM, Trondheim Jazzorkester, Espen Berg Trio, Nakama, Eyolf Dales Wolf Valley, Wako, Ayumi Tanaka Trio, Billy Meier, OJKOS og Sanskriti Shrestha Avatar.

Erlend Albertsen Basspace er:

Erlend Olderskog Albertsen – kontrabass
Simon Olderskog Albertsen – trommer
Henriette Hvidsten Eilertsen – fløyte
Adrian Løseth Waade – fiolin
Ayumi Tanaka – piano

Musikken dere får høre er Erlends komposisjoner, som er inspirert av blant annet Miles Davis, Trygve Seim, Wayne Shorter og Arvo Pärt. Det blir også innslag av en gammel nord-indisk tradisjon ved navn Dhrupad samt et teatralsk stykke musikk inspirert av den irske Samuel Beckett.

«Med meg på scenen har jeg venner og kolleger som støtter, utfordrer og komplementer denne musikken, hver på sitt eget vis. Foruten komposisjonene er nemlig en viktig del av jazzmusikken det at individenes oppfatninger påvirker resultatet. Det inkluderer også deg som kommer på konserten, du har mer å si for hva som skjer på en jazzkonsert enn du kanskje skulle tro. Kanskje stiller du deg opp på bordet og danser av glede når bandet tar, du roper hurra når bassoloen er ferdig, eller minnene strømmer på når pianisten omfavner stillheten med sarte tastetrykk på tangentene. Gjennom alle våre tanker, ord og handlinger påvirker og påvirkes vi av hverandre, Dette forsterkes når vi deler tid (23. september kl 20) og rom (Støperiet, Tønsberg).

“Fra øyeblikk til øyeblikk, fra låt til låt. Det er denne balansen som virkelig gjør at
man sitter igjen med et inntrykk av å ha hørt noe storartet.” Christopher Monsen, Klassekampen

“Balansen i det finurlige, naive og likevel sofistikerte og myndige uttrykket er både underhaldande og stimulerande” Olav Opsvik, Jazznytt

Pris:
300
Urijazz-medlem 250. Urijazz-ungdom 0.

Ungdom under 24 år kan kjøpe medlemskap til kr 100 og kommer da gratis inn på alle Urijazz sine konserter høsten 2021. Høstprogrammet til Urijazz finner du på www.urijazz.no Medlemskap kan kjøpes i døra eller på TikcetCo. Konserten arrangerer med respekt for myndighetenes smittevernregler. Støperiet er et romslig lokale med god plass i sal og inngangsparti. Hvis dere er flere som ønsker å sitte sammen er det fint om dere kjøper billetter i en samlet bestilling. Dette for at vi skal kunne fordele publikum best mulig i hht. smittevernhensyn. Når du kommer på konsert: Dørene åpner: 19.00. Du og ditt følge vil bli vist til plassene deres. Konsertstart: 20.00 Vi ber om at våre gjester kommer i god tid for å hindre kødannelse ved inngangen, husk å holde avstand til andre gjester. Covid-19 og smitteverntiltak: Vi forsikrer deg om at det trygt å gå på konsert hos oss, vi følger alle myndighetenes retningslinjer. Vi oppfordrer samtidig vårt publikum om også å følge retningslinjene, og påse følgende: Hold avstand, sørg for god hånd- og hostehygiene (hånddesinfeksjon er tilgjengelig ved inngangene), samt hold deg hjemme hvis du er syk. Det er ikke tillatt å flytte på bord eller stoler. Personer kan bli bedt om å forlate stedet ved brudd på smittevernreglene. Velkommen til en stemningsfull konsert!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev