Lørdag 11. mai 2019 kl. 18:00

Ensemble Denada og Torun Eriksen

AnJazz - Hamar Jazzfestival / Hamar Teater
Hamar

Det er et særdeles samspilt og vitalt band med flere nye unge utøvere som kommer til AnJazz for å levere Erlend Skomsvolls arrangementer av Torun Eriksens musikk og tekster.

Det kunstneriske utgangspunktet er Toruns album «Grand White Silk», og resultatet er et uttrykk der elegant pop-estetikk bobler sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul. Noen assosierer med EST, andre hører Steely Dan på norsk eller jubler over deilige guilty pleasure-sekvenser med discogroove, soulriff og sousafon. Men jazz er det okke som, og arrangør Skomsvoll har satt av godt med plass i partiturene til Ensemble Denadas formidable solister.

«Denadas store kveld» skrev Dagsavisen etter premiere-konserten på Kongsberg jazzfestival i 2017. Deretter er det blitt ytterligere 15 konserter med banet og Torun, inkludert konsertopptak med NRK-TV på Nasjonal jazzscene og et livealbum på Jazzland Recordings, spilt inn i Tyskland. Albumet kommer ut i alle formater i disse dager, også på CD. I Tyskland, Sveits og Østerrike er CD-formatet fortsatt noe som etterspørres, og for dem som vil sikre seg et fysisk eksemplar skal det finnes noen bunker på AnJazz.

Høsten 2018 gjorde Torun og bandet en klubb- og festivalturné i Norge som avstedkom jubel og adjektiver i alle varianter. På jubilerende Dølajazz ble det rene stadion-tilstander, og turneen strakk seg helt fra Arendal til Mo i Rana.

MEDVIRKENDE:
Torun Eriksen (vokal, komponist og tekstforfatter)

ENSEMBLE DENADA:
Frank Brodahl (trompet, piccolotrompet)
Marius Haltli (trompet, kornett)
Staffan Svensson (trompet, flygelhorn, althorn)
Even Kruse Skatrud (trombone, basstrompet, sousafon)
Nils Andreas Granseth (trombone)
Martin Myhre Olsen (altsaks)
Kasper Skullerud Værnes (altsaks, fløyter)
Atle Nymo (tenorsaks, bassklarinett)
Tina Lægreid Olsen (baritonsaks)
Olga Konkova (piano)
Jens Thoresen (gitar)
Kjetil Dalland (bass)
Torstein Lofthus (trommer)
Thor-Ivar Lund (lyd)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev