Torsdag 19. nov 2020 kl. 20:00

Utsatt! – Emmeluth’s Amoeba + Torben Snekkestad & Per Oddvar Johansen

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Fordi Byrådet i Oslo har besluttet å innføre en sosial nedstenging av Oslo fra mandag 9. november med varighet i tre uker holder Nasjonal jazzscene holder dørene stengt i den perioden. Denne konserten må derfor utsettes, informasjon om ny dato kommer når vi har den på plass. Ta vare på hverandre i mellomtiden!

Mind expanding, provocative and engaging

Provoserende, tankesprengende og engasjerende er gode stikkord for denne konserten.

Det grenseløse bandet Emmeluth´s Amoeba er en fengslende og eksplosiv jazzkvartett som beveger seg mellom det arrangerte og improviserte. Den dansk/norske kvartetten består av spennende musikere vi tidligere har hørt med Efterklang, Megalodon Collective, Thurston Moore Group, PNL Large Unit og Aperture for å nevne noen. I spissen av bandet finner vi den formidable bandlederen og komponisten Signe Emmeluth som denne sommeren mottok JazZtipendiat 2020/21 på årets Moldejazz. Det betyr at hun skal komponere et nytt verk for Trondheim Jazzorkester med urpremiere på festivalen neste år.

Emmeluth´s Amoeba slapp sitt andre album Chimaera på tampen av 2019 og fikk en rekke gode anmeldelser. Audun Vinger i Dagens Næringsliv sa blant annet: «Når Signe Emmeluth blåser i hornet, så lytter man…det er jo skikkelig intensivt svingende weltschmerz i en av årets friskeste låter «Lyons».»

Lynraskt og gjennomtenkt, fritt med øye på målet!

Signe Emmeluth saksofon, Christian Balvig – piano, Karl Bjorå – gitar, Ole Mofjell – trommer

Foto: Cristina Marx

Snekkestad / Johansen Duo
Torben Snekkestad og Per Oddvar Johansen har spilt sammen i forskjellige grupper det siste tiåret, Per Oddvar Johansen trio og Trygve Seim ensemble for å nevne noen. Denne kvelden møtes de for første gang i det mere intime duoformatet for å skape lydlandskaper i spenningsfeltet mellom fri-improvisasjon og samtidsmusikk – kompleks og lyrisk klingende.

Her kan alt skje, men sikkert er det at det blir musikk basert på det markant egenarta instrumentaluttrykket begge utøvere er kjent for, både poetisk og intuitivt, inspirerende frisk og lekent. Det er bare å glede seg!

Torben Snekkestad – saksofon/elektronikk, Per Oddvar Johansen – trommer/elektronikk

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev