Fredag 11. feb 2022 kl. 21:00

EMMELUTH´S AMOEBA

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

SIGNE EMMELUTH saksofon KARL BJORÅ gitar OLE MOFJELL trommer CHRISTIAN BALVIG piano

Emmeluth’s Amoeba er en banebrytende dansk-norsk kvartett bestående av fire av de mest spennende musikerne på den skandinaviske scenen i dag. Gruppen har turnert omfattende siden 2017, noe som har resultert i konserter på København Jazz Festival, Nattjazz og Summer Bummer Festival, Antwerpen, for å nevne noen få. Med sin kreative musikk, som beveger seg mellom inspirasjon fra frijazz og musikalske idéer fra kammermusikken, er Emmeluth’s Amoeba et band med tydelig signatur.

Pianist Christian Balvig har markert seg som musiker og bandleder med sin egen trio og den danske supergruppen Efterklang, samt som komponist for store orkestrer som for eksempel København Symfoniorkester. Gitarist Karl Bjorå er en sterk stemme på scenen for improvisert musikk og har gitt ut flere plater og turnert hyppig med band som Megalodon Collective, Yes Deer og Karl Bjorå§s Aperture over flere år. Trommeslager Ole Mofjell er som en naturkraft å regne, gjennom samarbeid med Thurston Moore og turnering med ECM-legenden Jon Balke og den alltid eksplosive og energiske Hedvig Mollestad.

Bandleder og komponist Signe Emmeluth har på sin side gjort seg tydelig bemerket på jazzscenen de siste fem årene, sammen med bla. Skarbø Skulekorps, Trondheim Jazzorkester, Mats Gustafsson, Kresten Osgood og Ole Morten Vågan i supergruppen Konge. I tillegg er hun nytt, fast medlem i Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra og mottok det prestisjefylte Jazztipendiatet fra Moldejazz i 2020/2021, som resulterte i bestillingsverket «Physicality in/emotion» sammen med Trondheim Jazzorkester.

«Saksofonist og komponist Signe Emmeluth er eit av dei mest interessante unge talenta i skandinavisk jazz idag.» – Jazznytt, Olav Opsvik.

Foto: Christina Marx, Photomusix

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev