Fredag 19. mar 2021 kl. 20:30

EIVIND AARSET

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

EIVIND AARSET gitar, elektronikk AUDUN ERLIEN bass ERLAND DAHLEN trommer, perk, sag WETLE HOLTE trommer, perk, elektronikk

Eivind Aarset har uten tvil klart å skape sin helt egne og umiskjennelige musikalske identitet, med en stor dynamikk i uttrykket. I det ene øyeblikket kan han spille de sarteste gitartonene, og i neste vending vrenge ut gitarstøy med nerve. Men han har et enestående gehør når det gjelder å lytte, og kun spille det som musikken krever. Samtidig har han en trang til å utforske ulike sider av musikken, noe som gjennom årene har åpnet dører til samarbeid med størrelser som Jon Hassell, Marilyn Mazur, Dhafer Youssef, Andy Sheppard, Laurie Anderson og Bill Laswell.

Etter å ha vært en av Norges travleste session-musikere og spilt med det som kunne krype å gå av artister fra øverste hylle på 80- og 90-tallet, ble han godt kjent for et publikum utenfor Norge gjennom sitt samarbeid med Nils Petter Molvær. Da han debuterte som soloartist med albumet «Èlectronique Noire» i 1998, kalte The New York Times platen for «…one of the best post Miles electric jazz albums». Siden da har Aarset rukket å gi ut en lang rekke solide album under eget navn på både ECM og Jazzland, samtidig som han har bidratt på en rekke utgivelser med noen av jazzens mest spennende navn.

Til Bergen Jazzforum kommer han med sin faste kvartett som har fulgt han gjennom mange år, bestående av Audun Erlien, Wetle Holte og Erland Dahlen.

Foto: Maurizio Tagliatesta

Pris:
280
Medlem 180.

Vi gjør også oppmerksom på at alle publikummere må kjøpe billetter på forhånd!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev