Onsdag 23. okt 2019 kl. 20:00

Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists

/ Kampen Bistro
Oslo

Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists
Konsert / Jumbo Mittwoch
Kampen Bistro
▬▬▬
Onsdag 23. Oktober
Dørene åpner: kl 20.00
Inngang: kr 150,- (+ bill.avg)
▬▬▬
http://open.spotify.com/artist/063XSfk16uWIsTuwFZrnfv http://wimp.no/artist/5173621
https://soundcloud.com/dr-kay-tone-scientists
▬▬▬
Glem den samlede CV’en til Dr. Kay And His Interstellar Tone Scientists, selv om den ser ut som et kresent, men omfattende sammendrag av det aller mest spennende som skjer innenfor norsk åpen klasse-musikk og omegn. Det er uansett ikke slik at man kan tenke seg fram til hva dette er eller hvordan det føles å se dem. Glem de åpenbare knaggene du kan henge dette bandet på, om enn for en stakket stund. Det er ikke det at den fargerike og mangefasetterte lisensen fra de afrofuturistiske storhetene ikke fremdeles ligger pent sammenbrettet i hanskerommet på doktorens intergalaktiske Toyota Yaris. Det er ikke det at det er irrelevant at den hovedåren har fått selskap av små postitlapper fra ulike verdenshjørner og tider, viktige sjangere som Fusion og Vanlig, steder som Øvre Blindern og radioteaterstudioet på NRK Marienlyst, barne-tv-figurer som Onkel Reisende Mac og (mer nylig) kulturelle undergrunnsfenomener som norsk wrestling.

Du kan bruke alle disse tingene til å skru det som skjer på en gig med Dr. Kay and his interstellar Tone Scientists fra hverandre, du kan ha rett, kanskje du til og med klarer å “avsløre” hva de holder på med, men du vil ha skjønt greia like mye som det å pelle fra hverandre en kulepenn og trimme fjæren gjør deg skikket til sommerjobb hos Bic eller Pilot. For poenget, min venn, er ikke å skjønne greia, men å bare bli med og se hva som skjer. Doktoren og kompani spiller for de tykke og de smale, for gamle og de unge. De spiller kanskje aller mest for de som synes de tre foregående avsnittene var fulle av urelaterbart vrøvl. Og det er jo de aller fleste. Så ta med deg mora di og et åpent sinn. Med litt flaks og litt velvilje får du høre hvorfor noen mener de er Norges (les: UNIVERSETS) beste liveband. For oss i Kampen Konsertforening er det en stor ære å få huse dette fenomenet av en supergruppe på vår intime scene. IKKE gå glipp av denne gilde midtukefesten på Kampen Bistro!
▬▬▬
”Stemningen er ekstatisk, med et dansegulv som koker. Svette folk i alle aldre, måpende over musikken som slynges ut. “De er Norges beste liveband”, smiler støymusiker og bookingsjef på BLÅ, Sten Ove Toft ved siden av. I et øyeblikk føler vi oss ombord cruiseskipet i den for lengst glemte tv-serien Love Boat, for i neste å hilse på en slangetemmer eller en hipp nattklubbeier i Paris, sånn cirka tidlig på 2000-tallet. Musikken teleporterer salen gjennom tid, sted og rom med den største selvfølgelighet, der kun mottakerens fantasi setter grenser. En musikalsk lek man kan delta i akkurat så mye man vil. Og publikum lystrer. Mandagen kommer visst aldri.” – Ando Woltman / Jazznytt

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev