Fredag 02. nov 2018 kl. 21:00

DJANGO BATES´BELOVED

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

DJANGO BATES piano PETTER ELDH bass PETER BRUUN trommer

Den britiske pianisten Django Bates er tilbake med ny utgivelse på, ECM, sammen med en av sine aller fineste konstellasjoner, trioen Belovèd. Der finner vi i tillegg den svenske bassisten Petter Eldh og danske trommeslageren Peter Bruun. Tittelen på den nye platen, «The Study of Touch», beskriver også godt de svært individuelle og særegne musikerne. Dette er klassisk og moderne på samme tid, med et intuitivt og medrivende samspill. Trioen møttes da Bates underviste på Københavns Rytmisk Musikkonservatorium, og har gjennom ti år utfordret konvensjonene som gjerne forbindes med den klassiske pianotrioen i jazzen. På albumet er det både rekonstruerte låter av Charlie Parker, samt Bates lekne, melodiske og egenrådige komposisjoner.

Django Bates og den musikals tilnærmingen hans beskrives gjerne som spontan, original, kompromissløs og leken. Han har vunnet en rekke priser og har ved to anledninger blitt kåret til beste britiske jazzkomponist. Han gjorde også stor suksess med storbandet Loose Tubes, og var med på å revitalisere britisk jazz på slutten av 80-tallet. Bates har også tilbragt mye tid I Norden. I samspill med Bendik Hofseth, Marius Neset, Per Jørgensen og Sidsel Endresen på hennes ECM-innspillinger. Han har også ledet Nordic Youth Improvisers og innehatt en stilling som professor ved rytmekonservatoriet i København. I dag har han en tilsvarende stilling i Bern i Sveits. I 2017 var han som mange sikkert fikk med seg Artist In Residence for Vestnorsk Jazzsenter, og gjennomførte blant annet et svært vellykket prosjekt sammen med Bergen Big Band, som i ettertid også har gjort bejublede opptredener på festivaler som Vossa Jazz og Sildajazz.

Nå får vi oppleve Django Bates i et mer nedstrippet format, men som sammen med Eldh og Bruun, bryter grenser og tar publikum med på en konsertopplevelse ingen vet hvor ender.

Ordinær: 250,- / Medlem Bergen Jazzforum: 150,- // Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev