Fredag 18. jun 2021 kl. 21:00

Det Nye Norske Storband og Shannon Mowday: Bridge over MeToo

Sentralen / Sentralen, Marmorsalen
Oslo

Det Nye Norske Storband feat. Shannon Mowday presenterer:
BRIDGE OVER METOO
URFRAMFØRING

Brigde Over MeToo er et samarbeidsprosjekt mellom Det Nye Norske Storband og den fremragende komponisten og saxofonisten Shannon Mowday. Musikken som blir fremført er komponert av Mowday, med tekster skrevet av slampoet og trommeslager Olav Abildgaard. Prosjektet er et bestillingsverk til Det Nye Norske Storband som går under tittelen Brigde Over MeToo, og det blir urfremføring på Sentralen!

Shannon Mowday har gjennom mange år som utøvende musiker både i Sør-Afrika og Norge gjort seg betraktninger og refleksjoner rundt grunnstrukturer i musikermiljøet, trakassering, kjønnsbalanse og ukultur. Dette kulturpolitiske budskapet blir formidlet utover i verket gjennom sterke tutti partier, fresende soloer og slammin’ tekster skrevet av slampoet Olav Abildgaard. Mowday står ikke alene med sine betraktninger. Prosjektet presenterer historier hentet inn fra flere kvinnelige og mannlige utøvere i feltet.
Gjennom dette prosjektet belyser vi et viktig tema som i flere år har blitt debattert, men som dessverre fortsatt er et tema ingen har kommet med en god løsning på. Det Nye Norske Storband ønsker å være et flaggskip for nye, sunnere holdninger i temaer som kjønn, seksualitet og miljø. Vi viser Norge at vi tør å si i fra og bruker stemmene våre. Kom på konsert, og bruk stemmen din du også!
Vi ser fram til å gi publikum en konsertopplevelse de sent vil glemme.

Denne konserten har vergeordning. Send epost til post@sentralen.no for vergeskjema og lever ferdig utfylt skjema når du kommer til konserten.
VIKTIG INFORMASJON
Bystyret i Oslo har åpnet opp for et større antall publikum på konsert, derfor er det nå 100 tilgjengelige billetter per konsert!
I linken finner du arrangement for begge konserter, Kl: 18:30 og Kl: 21:00.
Komposisjoner, musikalsk leder, barytonsax, kontraaltklarinett, klarinett:
Shannon Mowday
Slampoesi, trommer:
Olav Andreas Abildgaard
Vokal:
Ingeborg Gravem Sollid
Saxofoner:
Oskar Lindberget
Aksel Rønning
Erik Egge Jordheim
Zakarias Meyer Øverli
Øystein Gundersen
Trompeter:
Henrik Smelhus Sjøeng
Oscar Andreas Haug
Andreas Sikkerbøl
Ola Lømo Ellingsen
Tromboner:
Jørgen Bjelkerud
Guro Kvåle
Astrid Ombudstvedt
Jesper Kramer-Johansen (Tuba/Cimbasso)
Komp:
Phillip Edwards Granly (piano)
Konstantin Ellingsberg-Helmers (gitar)
Kevin Vadsten (bass)
Lars Richard Hill (perkusjon)
Ludvig Broll (trommer)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev