Lørdag 19. nov 2022 kl. 19:00

COSMOPOLITE 30 ÅR: The Turbans

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

«Hvert eneste bandmedlem har en glødende flamme på innsiden av seg selv» sier grunnleggeren av The Turbans, Oshan Mahony.

«Jeg kjenner mange dyktige musikere i denne byen, og rundt omkring i verden, som spiller teknisk briljant, men de slipper ikke ut lidenskapen sin gjennom musikken. Alle i vårt band har så mye ild i seg.»

Mahony grunnla gruppen med fiolinisten Darius Luke Thompson da de to møttes i Kathmandu. De er begge halvt iransk og halvt britiske nomader som umiddelbart fant tonen. De plukket med seg musikere de fant da på reise gjennom India som gatemusikanter.

Noen år senere har The Turbans lansert sitt første album «The Turbans» skapt av de syv musikerne med opphav fra land som Tyrkia, Bulgaria, Israel, Iran, Hellas og England.

Den kurdiske perkusjonisten Cabbar Baba kaller bandet for «music from manywhere», et utsagt som favner godt om et band som blander balkan, klezmer, sigøynermusikk og mange andre stiler.

The Turbans leverer galaktiske opptredener som tenner gnisten i publikum. Med sonisk storhet og en visuell folkefest på scenen skaper bandet vibrasjoner som får publikum til å smile, danse og juble av glede.

«The Turbans høres ut som Øst-Europa som svinger Midtøsten rundt i sentrum av dansesirkelen på en røff dansefest» – Songlines

«Å oppleve deres virvelvind-album er som å ta en reise rundt jorden på 80 dager.» 7,5/10 Rythm Passport

Legenden Jerry Boys er lydmikseren bak albumet. «Han liker en rå lyd med ekte energi» sier Mahony om Boys, som begynte karrieren sin ved Abbey Roads Studios med å lage plater for The Beatles, The Rolling Stones og Pink Floyd.

Sangen «Riders» handler om livet som nomade – bandet er halve året i Goa, og den andre halvparten tilbringes i UK – så vel som å bli «ført rundt til ulike steder i verden av musikken». Den optimistiske sangen «Hackney» er en ode til Londons mest multikulturelle bydel. Her har hvert eneste bandmedlem bodd, og det er ikke tilfeldig da Hackney er sentralt i Englands musikkmiljø. Sangen gikk ikke ubemerket hen hos The Guardian:

«The Turbans er et Britisk basert fusion-band hvis «music from manywhere» skifter fra Balkan til Midtøsten og fra flamenco til Nord-Amerika. Den beste låten fra albumet er den muntre kjærlighetserklæringen til Hackney.» – The Guardian.

Line-up:

Oshan Mahony – rytmegitar
Maxim Shchedrovitzki – elektrisk oud
Miroslav Morski – elgitar
Oliver Dover – klarinett og saksofon
Pablo Dominguez – cajon og perkusjon
Cabbar Baba – darbuka og perkusjon
Al Maranca – bassgitar

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev