Onsdag 09. sep 2015 kl. 21:00

Cornelis vs Riedel

Brønnøy jazzforum / Forsamlingslokalet
Brønnøysund

Endelig har det lyktes Brønnøy Jazzforum å få en av Nordens viktigste musikere, Georg Riedel (82) til Sør-Helgeland! Mannen som i en årrekke komponerte viser sammen med folkekjære Cornelis Vreeswijk, har også laget musikken vi kjenner fra Astrid Lindgrens univers – melodiene Pippi nynner på og sangene Emil trøster seg med i snekkerbua.

Onsdag 9. september holder Riedels trio hele to konserter på Forsamlingslokalet i Brønnøysund. Først en barne- og familiekonsert klokken 18:00 hvor Riedel deler av sitt rikholdige arkiv av kjente og kjære barnesanger.

Deretter jazzkonserten «Cornelis vs Riedel» klokken 21 hvor Riedel har tonesatt en rekke av Cornelis Vreeswijks tekster. Konsertene er en sjelden anledning publikum på Sør-Helgeland ikke må gå glipp av!

I tillegg til sitt lange kompaniskap med Vreeswijk er Georg Riedel også kjent for samarbeidet med Jan Johansson. Sammen har de gitt ut en av Skandinavias mest sentrale jazzplater nemlig «Jazz på Svenska».

Sarah Riedel – Foto: Per KristiansenDen 82 år gamle jazzlegenden kommer til Sør-Helgeland sammen med sin datter, jazzsangeren Sarah Riedel (32) og en av Sveriges beste jazzpianister Jonas Östholm.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev