Torsdag 23. jan 2014 kl. 19:30

Chrome Hill

/ Rådhusteateret
Ski

Jepp. Vi kaller det «supergruppa». Det er såpass mange sterke musikanter fra såpass mange tøffe band, at det er innafor.

 

Alternativ americana eller boblende geriljajazz – kjært barn får som regel mange navn. En ting framstår som relativt sikkert, etter at vi har hørt på platene og skumma en del anmeldelser av bandet: «Chrome Hill» er kategorisk vanskelige å kategorisere… (Se utdrag fra anmeldelser nederst i saken.)

Men, vi våger likevel å være kategoriske i vår påstand om at «Chrome Hill»-konserten i januar kommer til å bli en av de mest imponerende SkiPop-konsertene i 2014. For deg som vil lene deg tilbake og drømme deg bort i ørkenjazz-landskapet, og for deg som vil se noen av landets beste musikanter på nært hold.

Medlemmene i «Chrome Hill» har turnert i 30 land på fire kontinenter og har akkurat sluppet sin første plate på fem år. «Country of Lost Borders» er ute på både vinyl og CD, og er gitt ut på nisjelabelen Bolage.

Besetning: Låtskriver og baritongitarist Asbjørn Lerheim. Jørgen Munkeby (Shining) , Roger Arntzen (In The Country, Ballrogg) og Torstein Lofthus (Shining, Elephant 9).

Sistnevnte Torstein (trommer) kommer ikke til SkiPop – men ikke fortvil:

«Chrome Hill» har funnet en erstatter på øverste hylle. Motorpsycho-trommis Kenneth Kapstad blir med på toget til Follo!

Utdrag fra anmeldelser:  

– Keepem coming! Audun Vinger, Dagens Næringsliv

– Dette er kvartettens fjerde plate, og den etterlater liten tvil om at Chrome Hill har vært grovt underrepresentert på norske jazzscener de siste årene. Bergens Tidende (5/6)

– Musikken er virkelig super. Østlendingen (5/6)

– Intens alternativ Americana. Dag og Tid

– Boblende geriljajazz. Oppland Arbeiderblad

– Hos Chrome Hill støter atmosfærisk og kraftfull jazz sammen med rockens trøkk og tyngde. Klassekampen

– Musikken er en godteskål for øret. Universitas

 

Konserten er støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde og Norsk Jazzforum. 

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev