Fredag 04. mai 2018 kl. 20:00

Chick Corea

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Piano Solo Concert

Pianist, jazzlegende og komponist Chick Corea tar sitt berømte solopiano-konsept til Bærum Kulturhus i 2018.

Ikonet Chick Coreas arv til jazzen og moderne musikkutvikling er enorm. Prosjektene han har vært involvert i siden sent 60-tall da han var med i Miles Davis’ sjangerdefinerende band er betydelige og mangfoldige. Keyboardisten, komponisten og bandlederen Chick Corea holder plassen som verdens fjerde mest grammynominerte. Han har vunnet hele 22 grammyer.

– Solopiano er alltid energibringende og et eventyr for meg, sier Chick Corea, som er særlig kjent for en innspilling han gjorde for anerkjente ECM som 20-åring. Da satte han standard som den første jazzpianist i sin æra med innspillingen Piano Improviations i 1971. Albumet i seg selv åpnet en bølge med solo piano blant dyktige jazzmusikere, en tradisjon som er holdt levende fram til i dag.

Det er som solopianist legenden kommer til Sandvika og Bærum Kulturhus. I 2014 ga pianisten ut en ny soloplate som presenteres med friskhet og innovasjon, perfekt balansert av i-øyeblikket-improvisasjon, egne klassikere, jazzstandarder, klassiske gjengivelser og nydelige, umiskjennelige «Children’s Songs». Repertoaret utgjør en må-se-konsert. Platetittelen «Portraits» hinter dessuten om et særegent og vakkert element i Chicks pianokonserter. Om han er inspirert til det, har han gjerne bedt publikummere sette seg ved pianoet for å få sitt musikalske portrett malt. Ut kommer et portrett av hver personlighet, «malt» av geniets improviserende hender over tangentene.

– Jeg liker å prøve ut for å se hva som skjer med publikum. Visse klassiske komposisjoner kan alltid bli gjenoppdaget, så programmet kan variere mye fra kveld til kveld. Men improvisasjon er den musikalske veien jeg alltid setter mest pris på.

Det hele er i sannhet i Chick Coreas kreative ånd. Kom og opplev ham i Bærum Kulturhus 4. mai.

«A restless virtuoso.» – The New York Times
«A visionary.» – Austin Chronicle

Photo by Dick Zimmerman (2014), DickZimmerman.com
Courtesy Chick Corea Productions

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev