Fredag 25. okt 2019 kl. 19:30

Carla. The Fish. Espen Rud Septett

Asker kulturhus / Asker Kultruhus
Asker

Espen Rud har nå vært på scenen i norsk jazz i et halvt århundre. Som trommeslager har han vært med i en rekke band og skapt jazzhistorie. Svein Finnerud Trio var det første sentrale bandet, med sin bemerkelsesverdige musikk og sine opptredener, som var nærmest performanceaktige. Siden hans første utgivelse «Hotelsuite» i 1984 har Espen komponert all musikk i et spennende og særpreget tonespråk på sine mange plateutgivelser.

Han har i sine ulike band ofte hatt med unge musikere. Denne gangen presenterer han blant annet den fremragende tenoristen Hanna Paulsberg, som har stor suksess om dagen. Hun har sin egen kvartett. Med trioen GURLS vant hun Spellemannprisen tidligere i år. Fiolinisten Adrian Løseth Waade er en formidabel musiker til tross for sine unge alder. – Espen betrakter albumet «Carla. The Fish» som en novellesamling med ulike fortellinger, stemninger og tempi. En samling av låter han ville spille inn med akkurat de musikerne som ble med på dette: Frode og Rob som har vært medspillere siden forrige århundre. Erlend, Jo og Atle i ulike oppdrag i mange år. Hanna og Adrian, som han ikke hadde spillt med tidligere, men som Espen har beundret og hørt på med stor begeistring. «For meg representerer disse utøverne erfaring og trygghet, kreativitet og musikalsk felles oppfatning. Det var en glede og opplevelse å spille med de unge løver. Alle strålende jazzmusikere på et kunstnerisk høyt nivå.»

Espen Rud Septett

Rob Waring – vibrafon
Adrian Løseth Waade – fiolin
Kasper Skullerud Værnes – sopran- og altsaxofon. (Erstatter Frode Nymo.)
Hanna Paulsberg – tenorsaxofon
Erlend Slettevoll – flygel
Jo Fougner Skaansar – kontrabass
Espen Rud – trommer

Espen sier videre om cden: «Alle musikerne måtte få sin fortjente og likeverdige plass som solister. Det er derfor blitt en “Long Play” utgivelse. Jeg gleder meg til å presentere dem alle gjennom låtene mine. De har gitt disse et fabelaktig løft.» – Og dette vil også i høyeste grad gjelde for denne konserten.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev