Torsdag 23. sep 2021 kl. 20:00

Brunborg /Jormin /Strønen

Kullebunden Jazz / Kolben Kulturhus
Kolbotn

Norsk-svensk mestermøte
Trommeslageren Thomas Strønen kommer fra Åsgårdstrand. De siste årene har hans stjerne funklet på jazzhimmelen med flere album på prestisjeselskapet ECM. Han blir lagt merke til i utlandet og turnerer både i Europa og Japan. Samarbeidet med saksofonisten Tore Brunborg og den svenske bassisten Anders Jormin ble til i anledning en konsert med John Taylor på Molde jazzfestival tilbake i 2008.
Da Tore Brunborg så Jormin spille med Bobo Stenson på Victoria jazzscene høsten 2019, fikk han umiddelbart lyst til å plukke opp tråden og samle den gamle gjengen fra Meadow-tida. Fortsatt som trio, fortsatt med de originale medlemmene, men i en ny konstellasjon med nye muligheter.
Jormin har medvirket på flere titalls utgivelser med internasjonalt kjente artister som bl.a Bobo Stenson trio, Charles Lloyd, Tomasz Stanko, Don Cherry, Elvin Jones, Django Bates for å nevne noen. Tore Brunborg har vært en av våre fremste saksofonister siden 80-tallet. Da var han var med i bandet Masqualero, som vant tre Spellemannpriser.
Brunborg, Jormin og Strønen er musikere av aller edleste sort og har på hver sin kant preget skandinavisk jazz i mange tiår. Nå får vi endelig se dem sammen i Kullebunden Jazz!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev