Fredag 08. nov 2013 kl. 20:00

BOL: Nature Is Not Beautiful

Brønnøy jazzforum / Forsamlingslokalet
Brønnøysund

Velkommen til en helt spesiell konsertforestilling !

De tre musikerne i BOL er også kjent fra en rekke andre improvisasjons-konstellasjoner på den nordiske/europeiske jazzscenen. Siden 90- tallet har konseptet BOL for disse tre vært et lykkelig laboratorium for utvikling av nye kunstneriske krumspring, noe som er gjenspeilet gjennom 4 ganske forskjellige plater, en rekke turneer og konsertformat opp igjennom årene, med et spenn fra kammerorkester til interaktiv ”jordklode- scenografi”. Men i bunnen av alt ligger et mangeårig tett musikalsk samspill med åpenhet for det meste av musikalske referanser. Med sitt siste prosjekt: ”Nature is not beautiful !!” søker de å utvide grensene for hva en konsert kan være.

BOL: Nature is not beautiful!

Musikk: BOL ( Tone Åse, Ståle Storløkken, Tor Haugerud)
Tekster: Siri Gjære
Scenografitrykk: Anne Helga Henning
  

”Improvisert viltvoksende musikk over og under tekster med røtter i sølepyttene i en bakgård på Lademoen!”

Musikken:

Minimalistiske landskapsreiser, svulstig progrock-impro, støykrydrede ballader og brutal lydforming er noen av mange mulige ingredienser på en BOL- konsert . Denne gangen skaper teksten storformen og inspirerer og styrer musikken.

 

Teksten: 

Pløyer vår fryd og frustrasjon over jorden som vi elsker, men ikke klarer å holde på… usentimentalt, ikke-ironisk, engelsk og norsk språk i ulike perspektiv, replikker, høysang og slagord.

 

Formen:

 

Med dette konseptet beveger improvisasjonsmaskineriet BOL seg naturlig ut fra den rene konsertformen til en mer iscenesatt kombinasjon av tekst, rom og lyd. Her utgjør Siri Gjære sine tekster en tematisk og formmessig ramme for musikken, og billedkunstneren Anne Helga Henning sin ”klokke” leder oss tematisk gjennom 60 minutter. Tone Åse og BOL utforsker tekstene både som innspilt og bearbeidet lydmateriale, som resitert poesi eller saklige opplysninger- og som sangtekster. Åse eksperimenterer med rollen som forteller, kommentator, sanger og lydmaker.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev