Søndag 26. jan 2014 kl. 19:00

Bobo Stenson Trio

Arena, Moss kirke- og kultursenter / Arena, Moss kirke- og kultursenter
Moss

 

Bobo Stenson Trio

 

Bobo Stenson                flygel                   

Anders Jormin               kontrabass

Jon Fält                          trommer

Grensesprengende, vilt, virtuost, lyrisk – og blendende vakkert. Den svenske pianisten Bobo Stenson har vært en av bærebjelkene på den europeiske jazzscenen i 40 år – og var en av de første artistene i plateselskapet ECM.

Innspillingen av Dansere på ECM med Jan Garbarek i 1970, representerte noe av det fineste innen jazz verden hadde hørt. Siden da har han hatt en spesiell plass i norske jazzlytteres bevissthet. Likevel er det sjelden hans trio er å høre på scenen i Norge – så dette er en unik mulighet.

Han har spilt med alle, fra Dexter Gordon, Don Cherry og Sonny Rollins til    Charles Lloyd og Paul Motion.

 

“BOBO STENSON TRIO har for lengst etablert seg på et nivå der hver nye utgivelse er en begivenhet.

 

Så også med «Indicum», som det kunne være fristende å utstyre med undertittelen «12 transparente meditasjoner», siden denne trioen står for noe av den mest gjennomskinnelige og vakre melodifortolkningen som utøves i dag.

 

Fra Stensons soloinnledende Paul Motian-hyllest «Your Story» – skrevet av Bill Evans, som i likhet med Stenson hadde Motian som trommeslager i sin trio — og fram til norske, USA-bosatte Ola Gjeilos «Ubi Caritas» byr «Indicum» på melodier av ymse opphav, inkludert trioimprovisasjonene «Indikon», «Indicum» og «Indigo».

 

Alt framføres i trioens karakteristiske uttrykk der hver tone og hvert slag står som perfekte detaljer i en gjennombalansert, men eggeskallskjør helhet.”

 

                                 Terje Mosnes, Dagbladet (fra kritikk av trioens siste ECM album)    

 

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev