Tirsdag 04. jun 2024 kl. 21:00

Blow Out – Bjørgeengen / Nakamura + Efternøler / Olsson / Jørgens

Konsertforeninga / Kafé Hærverk
Oslo

Kjell Bjørgeengen – video & elektronikk
Toshimaru Nakamura – no-input mikser

///

Anne Efternøler – trompet
Henrik Olsson – elgitar
P. O. Jørgens – trommer

///

Legendealarm! Kjell Bjørgeengen møter Toshimaru Nakamura på Blow Out og Kafé Hærverk. De har hver for seg vært banebrytende ved å utvikle måter å jobbe med lyd og video på.
Når de spiller sammen mates Nakamuras lyd inn i Bjørgeengens video-synth, hvor den påvirker oscillatorer og videobehandling. Det resulterende visuelle output transformeres deretter tilbake til lyd, som mates inn i Nakamuras mikser og påvirker den lokale feedback-loopen. Denne dynamiske utvekslingen plasserer Nakamura og Bjørgeengen i en feedback-krets der hver bevegelse på begge sider påvirker den andre, og skaper en virkelig prekær situasjon, lik det å balansere på knivseggen.

///

Fra København får vi besøk v nok en spennende trio som skal avslutte vårsesongen til Blow Out. Anne Efternøler har vi tidligere hørt på Blow Out i kvartetten Maria Dybbroe organiserte, og ellers har spilt med storheter som LaDonna Smith, Thomas Morgan og Maja Ratkje.
Henrik Olsson hørte vi sist i kvartett med Lars-Göran Ulander, Eivind Lønning og Kresten Osgood og han jobber ofte i krysningspunktet mellom fri improvisasjon og eksperimentell musikk – sjekk ut Hand of Benediction!
P. O. Jørgens begynte å jobbe med John Tchicai i 1974 og har med andre ord holdt det ekte i femti år. Om det er solo eller i samspill med folk som Pat Thomas, Peter Brötzmann, Mats Gustafsson og Lotte Anker får man alltid følsomt trommespill som samtidig er fullt av kraft og lekenhet.

///

Konsertstart kl 21:00 presis, Kafé Hærverk åpner kl 20:00.
Billetter 230/170 (medlemmer)
Medlemskap 400 (inkluderer konserten samt rabatter ut året).
Blow Out! er støttet av Kulturrådet og Oslo Kommune. I samarbeid med Konsertforeninga.
https://konsertforeninga.no

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev