Lørdag 03. jun 2023 kl. 16:00

Bjørn Vidar Solli Swedish Quartet

Oslo Jazzforum / Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Oslo

På historiske Stampen jazzklubb i Gamla stan, Stockholm, så en ny kvartett dagens lys sommeren 2022. Spillegleden visste ingen grenser og medlemmene bestemte seg for å fortsette denne spennende reisen.

Bjørn Vidar Solli er gitaristen fra Norge som har hele verden som hjemmebane. Han har bodd mange år i New York hvor han jobbet i det absolutte toppsjiktet av jazzmusikere. På sitt siste soloalbum – «Aglow: The Lyngør Projekt» – får han selskap av Seamus Blake, Aaron Parks, Ingrid Jensen og Bill Stewart. Bjørn er også en fantastisk sanger som gjerne begir seg ut i både crooner-repertoar og mer intrikate jazzmelodier.

Carl Bagge er pianisten alle vil spille med, kjent for sitt fantasifulle og lydhøre spill. Han er en etterspurt arrangør og komponist og har arrangert for artister som Robyn og Rickie Lee Jones. Han høres ofte i konsert med sangerinnen Isabella Lundgren og var komponist og dirigent for Scalateaterns oppsetning av «Fortellingen om Karl-Bertil Jonssons julaften». Hans debutalbum ‘Visitor’ ble mottatt med strålende anmeldelser.

Martin Sjöstedt er fantom- bassisten som faktisk spiller like godt piano. Han har jobbet med storheter som Joe Lovano, Maria Schneider og Randy Brecker og er ofte involvert som arrangør for både svenske og internasjonale storband og ensembler. Sjöstedt har bl.a. komponerte og arrangerte egne album med Stockholm Jazz Orchestra. Som akkompagnatør og arrangør opptrer han ofte bak artister som Vivian Buczek og Claire Martin. Han har gitt ut soloalbum både som bassist og pianist, hvor den siste, «Walk Tall», har fått stor ros.

Per Ekdahl er trommeslageren som er like aktiv som arrangør og komponist. Sammen med Carl Bagge leder han storbandet Ekdahl-Bagge Big Band (der Martin Sjöstedt også har en viktig rolle) og han var komponist og dirigent for hitshowet «Scalarevyn» på Scalateateret. Han har samarbeidet med artister fra Avishai Cohen til Zara Larson, og bla. var produsent på Anne-Sofie von Otters Grammy-vinner, «Douce France».

Vi tilbyr en moderne jazzkake med en bunn av ekte swing, mange lag med komplekse klangfarger og toppet med fantasifulle melodilinjer. Hvis du er heldig, vil vi også drysse inn noen vokaler av topp crooner-kvalitet.

Bjørn Vidar Solli – gitar/vokal
Calle Bagge – piano
Martin Sjöstedt – bass
Per Ekdahl – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev